De Kabe Estate caravanserie is de opvolger van instapserie Classic

Luc Schaepkens

De Zweedse camper- en caravanbouwer Kabe 2022 neemt zijn instapserie Classic na 10 jaar flink onder handen. Behalve een andere naam – voortaan de Kabe Estate – zien we een gladde buitenbeplating en een nieuw design. De Kabe Estate is verkrijgbaar in twee breedtes. Ook als zogenaamde kingsize-variant.

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen

De Kabe Classic instapserie kreeg vorig jaar nog een compleet nieuwe achterkant. Die zien we dan ook terug bij de nieuwe Kabe Estate, zijn opvolger. Verder is de Kabe Estate compleet nieuw. In niks lijkt hij nog op zijn voorganger. De Kabe Estate is verkrijgbaar in de afmetingen 470, 520, 560, 600, 660 en 780, met in totaal tien modellen en veertien verschillende indelingen. En zoals gezegd dus twee breedtes.

Kabe Estate is helemaal anders

Om te beginnen heeft de hamerslagbeplating van de instapserie Classic plaatsgemaakt voor een gladde buitenbeplating. Wat blijft zijn de bekende rode en grijze lijnen. Die lijnen vallen op. Want die zitten nu ter hoogte van het zijraam en het raam in de voorkant van de Kabe 2022 Estate. Dat raam valt als het ware binnen de rode en grijze streep. Door de zwarte lijst om het raam is er een mooie overgang.

Wat niet is veranderd bij de Kabe Estate is de wintervastheid. Ook deze caravanserie is ervoor gemaakt om het hele jaar door te gebruiken. Daarvoor zorgt onder meer de standaard vloeistofverwarming. Daarnaast is hij uitgerust met vloerverwarming, ventilatierooster en een skivak.

Witte bovenkasten, notenhout met zwarte handgrepen bij het keukenblok
Witte bovenkasten, notenhout met zwarte handgrepen bij het keukenblok

Tweepersoons Kabe Estate 520 XL

De nieuwe Kabe Estate 520 XL is een caravan voor twee. Je hebt de keus tussen een 2,30 of 2,50 meter brede variant. De laatste heet bij Kabe de Kingsize. De 520 XL is 7,33 meter lang en heeft een populaire indeling die we bij meerdere merken terugzien. Achterin de caravan zien we een Frans bed. Daarnaast de badkamer met een wegdraaibaar toilet en een wastafel in de hoek. In het midden de keuken. Voorin staat de ruime rondzit.

Kies je voor het comfortpakket, dan hangt naast de wastafel ook een handdoekdroger. Ook de extra hoofdkussens in de zitgroep vallen onder dit pakket. Tevens een extra grote koelkast en een ruim luik voor toegang tot de ruimte onder het Franse bed. Tussen slaap- en woonkamer een gordijn waarmee je deze ruimtes kunt scheiden. Kies je voor het comfortpakket, dan hangt naast de wastafel ook een handdoekdroger. Ook de extra hoofdkussens in de zitgroep vallen onder dit pakket. Tevens een extra grote koelkast en een ruim luik voor toegang tot de ruimte onder het Franse bed. Tussen slaap- en woonkamer een gordijn waarmee je deze ruimtes kunt scheiden.

De ruime zithoek voorin
De ruime zithoek voorin

Strak en modern

De Kabe Estate 520 XL heeft een strak en modern interieur. De kastkleppen hebben geen houttint meer, maar zijn nu wit. En ze zijn recht in plaats van gebogen. Handgrepen ontbreken. Om ze te openen, hoef je er slechts op te duwen. De overige kasten zijn uitgevoerd in een notenhout decor en voorzien van matzwarte handgrepen.

De keuken telt drie pitten en heeft een ronde spoelbak. Het bovenblad is uitgevoerd in steenlook. De koelkast staat tegenover het keukenblok. Op een dusdanige hoogte dat bukken niet nodig is. Het geheel maak een frisse, moderne en chique indruk.

De badkamer
De badkamer

Verder aankleden

Wie zijn Kabe Estate verder wil aankleden, kan kiezen voor het zogenoemde design-pakket. Daar horen onder meer de op de foto boven het artikel getoonde 15 inch grote lichtmetalen velgen bij. Ook de disselafdekking, een extra Heki 2-dakluik en een opbouwdeur met raam maken deel uit van dit pakket. De prijzen van de optionele pakketten zijn nog niet bekend.

De Estate is vanaf begin september in de Nederlandse showrooms te zien. Prijs is vanaf 35.335 euro inclusief btw en transport-, kenteken- en afleverkosten.

SpecificatiesKabe 2022 Estate 520 XL

LxBxH: 7,36 x 2,30 / 2,50 x 2,78.
Aantal slaapplaatsen: 2 + 2
Leeggewicht: 1418 / 1448 (Kingsize) kilo
Maximaal gewicht: 2000 kilo
Prijs: 38.185 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur