De Kabe Crown i760 LGB: een winterharde premium integraal

Luc Schaepkens

De Kabe Crown i760 LGB integraalcamper oogt stoer. Zijn voorkant met donkere grill en ruige koplampen heeft iets van dat andere Zweedse merk: Volvo. Meteen boven de grill zien we echter de ster van Mercedes. Want de Crown staat op het Sprinter-onderstel. Samenvattend in één zin: een ruig ogende winterharde premium integraalcamper met Mercedes-techniek.

Kabe Crown

De nieuwe Kabe Crown i760 LGB ziet er anders uit. We missen de brede rode streep waar de Kabe campers en caravans om bekendstaan. Of beter, we missen hem eigenlijk niet. Want wat ziet de Crown er mooi uit. Daar komt nu dus het voorwielaangedreven onderstel van de Mercedes Sprinter als verkoopargument bij. Veel comfort, de modernste techniek, veel veiligheid en assist-systemen. Je kunt het slechter treffen, denken we zo. Dat comfort begint al bij de negentraps automatische versnellingsbak. Die hangt achter een motor met 170 pk die heel stil zijn werk doet. En die ook nog eens uiterst krachtig uit de hoek komt.

Kabe Crown i760 LGB

Het wooncomfort van een Kabe met de rijkwaliteiten van een Mercedes. Dat mag je met recht een premium integraalcamper noemen, een camper uit de hogere (prijs)klasse. Je bent heerlijk ontspannen onderweg. Een hele batterij aan assist-systemen zorgen voor extra veiligheid. Van zijwind-assist– zodat je niet ongemerkt van rijbaan wisselt – tot cruise control die de afstand tot je voorligger bewaakt. Je kunt – deels optioneel – kiezen voor het hele gamma aan systemen.

Bekijken we de Kabe Crown i760 LGB, dan valt meteen het behoorlijk groot uitgevallen bagageluik op. Dat geeft toegang tot de garage, onder de verhoogde enkele bedden. Deze Kabe is een camper voor mensen die veel mee willen nemen. Zijn maximaal toegestane gewicht bedraagt namelijk 4500 kilo. Je hebt daarom wel een C of C1 rijbewijs nodig. Maar je hoeft dus niet op een kilo meer of minder te letten onderweg.

Slaapplaatsen voor vijf

In de Kabe i760 LGB op de Mercedes Sprinter kun je met maximaal vijf personen slapen. Achterin deze integraalcamper zien we enkele bedden. Boven de zithoek een mooi weggewerkt tweepersoons hefbed. Heb je het bed niet nodig, dan hangt het ook niet in de weg. Het hefbed is elektrisch te bedienen. Daaronder kun je van de zithoek nog een vijfde slaapplaats maken. Er zijn standaard vier zitplaatsen met gordel aan boord. Maar daar kun je optioneel nog een vijfde aan toevoegen.

De badkamer is uitgerust met toilet, wastafel en douche. De keuken valt prettig ruim uit. Boven de zithoek nog een extra vitrinekast voor het opbergen van glaswerk. In de garage een buitendouche. Naast het luik van de garage een kleiner luik. Daar schuift de lade voor de ski’s naar buiten, het is tenslotte een Kabe. Naast de uitgebreide installatie voor warm water en verwarming – die bijvoorbeeld ook de kledingkast niet overslaat – is er ook nog een standkachel op diesel. Voor als je voorin in de cabine toch nog wat meer warmte wenst. Allemaal te bedienen via een touch-paneel. Hierop kun je ook het niveau van accu of gasfles aflezen.

Natuurlijk winterhard

Dat ook deze camper knetter-winterhard is hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Het is tenslotte een Kabe. En dus zien we zaken die bij een Kabe heel normaal zijn. Zoals een verwarmde dubbele bodem. Of dubbel glas in de zijramen. Of een verwarmde dikke vloermat in de cabine. Kabe heeft zijn opbouwtechniek door de jaren heen steeds verbeterd en aangepast, het zogenoemde sandwichprincipe. Kabe gebruikt de nieuwe iWall-constructie. Deze zorgt voor een maximale stabiliteit en absolute vochtbestendigheid. Aluminium platen aan beide zijden van de Ecoprim-isolatie zorgen voor minder gevoeligheid voor temperatuurverschillen.

Ook gebruikt Kabe kunststof balken als verbinding tussen carrosseriedelen daar waar sprake kan zijn van vocht. Deze balken hebben ingegoten luchtkanalen. Daardoor hebben ze uitstekende isolerende eigenschappen. De caravans en campers van dit merk worden geboren in de sneeuw. Ze voelen zich er ook in thuis. En dat kan Kabe garanderen ook. Want tot op het kleinste onderdeel is elke Kabe caravan of camper uitvoerig getest.

SpecificatiesSpecs van de Kabe i760 LGB

Basisvoertuig:: Mercedes Sprinter, 170 pk, voorwielaandrijving
Afmetingen (lbh):: 7,82 / 2,33 / 3,06 meter
Leeggewicht:: 3870 kilo
Laadvermogen:: 630 kilo
Maximaal gewicht:: 4500 kilo
Zit-/slaapplaatsen:: 4-5 / 5
Prijs:: vanaf 187.875 euro
Website:: Naar de site van Kabe

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur