De Kabe Classic caravanserie: instappen op zijn Zweeds

Luc Schaepkens

De Kabe Classic caravanserie: het is op en top een Kabe, maar dan in een lager prijssegment. De Classic is de meest populaire Kabe-caravan.

Kabe Classic caravanserie is instapmodel met Kabe-kwaliteit

De Kabe Classic caravanserie heet bij Kabe de instapserie. Dat zie je vooral aan de prijs. Verder merk je het eigenlijk amper. De uitrustingslijst is voor een Kabe-caravan iets minder lang. Maar dat zou je nog eens reuze mee kunnen vallen. Want er staat onder andere een DAB+ radio, een router en een 130 aH huishoudaccu op. Kies je voor het zogenaamde Comfort-pakket, dan zit er ook een 170 liter grote koelkast, hoofdsteunen in de zithoek en een handdoekdroger in, om maar wat te noemen. Wil je het nog luxer? Dan is er het Design-pakket. Hierin onder andere lichtmetalen velgen en een deur met raam. Hoezo instapserie?

De Kabe Classic caravanserie is een caravan voor het hele jaar. Want een Kabe-caravan is nu eenmaal gebouwd voor het gebruik onder Scandinavische omstandigheden. Isolatie, ventilatie en verwarming zijn hierop aangepast. Zo heeft ook de Classic vloeistofverwarming van Alde en vorstvrije watertanks. De kwaliteit van de Classic staat op hetzelfde hoge niveau dan die van de andere caravanseries. Ook deze serie rolt van de band in de moderne Kabe-fabriek in Tenhult. Waar onder andere een eigen meubelfabriek deel van uitmaakt.

Instappen op zijn Zweeds.
Instappen op zijn Zweeds.

Classic Kabe-caravan in tien indelingen

In duurzaamheid en waardevastheid doet de Kabe Classic caravanserie ook al niet onder voor de andere series. Kabe campers en caravans behoren al in hun basisuitvoering tot de best uitgeruste kampeermiddelen op de markt. Kijk daarom behalve naar de prijs zeker ook naar wat je voor die prijs allemaal krijgt. Op het gebied van techniek en milieu worden de Kabe kampeermiddelen jaarlijks uitgerust met innovatieve vernieuwingen. Veiligheid staat op een hoog niveau bij Kabe. De caravans van dit merk zijn uitgerust met het Kabe Safety Driving systeem. Dat voorkomt onder meer dat de caravan gaat slingeren.

De Kabe Classic is er in tien verschillende indelingen. Dat begint bij de 470 XL (foto boven artikel) en loopt door tot de 780 DGDL. Uiteenlopend in totale lengte – dus compleet met dissel – van 6,84 meter tot aan 9,31 meter. Van twee tot meer dan zeven slaapplaatsen. En van een totaalgewicht van 1400 kilo tot aan een totaalgewicht van 2000 kilo. Voor iedereen is er zo een passende Classic. De Kabe Classic caravanserie kreeg voor seizoen 2021 zowel van binnen als van buiten een update. Dat zie je in de video’s. Voor wie op zoek is naar een caravan en daarbij een goede prijs/kwaliteitsverhouding zoekt, is dit zeker een aanrader.

Op de site van Kabe kun je je eigen Classic-caravan samenstellen. Klik hier voor de Nederlandse dealers van Kabe.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur