De Itineo Nomad PF 600 is een gunstig geprijsde halfintegraal

Luc Schaepkens

Het Franse Itineo had sinds 2014 alleen integraalcampers in de showroom staan. Met de P-serie – waaronder de halfintegraal Itineo Nomad PF 600 – komt daar verandering in.

Itineo Nomad PF 600

Itineo is hét Franse campermerk voor gunstig geprijsde integraalcampers. In 2014 verdwenen de halfintegralen en legde Itineo zich helemaal toe op integralen. Een eerste poging om de halfintegralen opnieuw te introduceren, mislukte een jaar geleden. Dat kwam mede door de weinig concurrerende prijzen. Inmiddels is het tijd voor een nieuwe poging. Daarbij krijgt Itineo hulp van andere merken uit de Rapido-groep. Want bij het Italiaanse PLA en Giottiline weten ze van wanten wat betreft gunstig geprijsde halfintegralen. Waarom daar niet ook campers bouwen onder de naam Itineo? Dat doen ze voor de Franse markt tenslotte ook al zo’n drie jaar. Het resultaat is de P-serie, waarvan het kleinste model de Itineo Nomad PF 600 is.

Met Italiaanse roots

Er is keus uit drie Itineo-halfintegralen van Italiaanse komaf. De Nomad PF 600 heeft een lengte van 5,99 meter en achterin een Frans bed. Standaard heeft hij twee slaapplaatsen. Van de zithoek is een derde slaapplaats te maken. Optioneel kun je kiezen voor een elektrisch hefbed waarmee het totaal aan slaapplaatsen zelfs op vijf komt. Dan is er de 7 meter lange Cosy PJ 700 met achterin twee enkele bedden in lengterichting. Deze zijn 1,90 en 1,95 meter lang. Niet alleen tot aan vijf slaapplaatsen, maar ook vijf goedgekeurde zitplaatsen met gordel. De Traveller PM 740 tenslotte is 7,40 meter lang en heeft een queensbed.

Itineo Nomad PF 600

De drie Itineo-halfintegralen zijn al net zo aangenaam geprijsd als de integraalcampers van dit merk. Zo staat de Itineo Nomad PF 600 voor een vanafprijs van 64.950 euro in de folder. Basisvoertuig is de Citroën Jumper met 140 pk. Dat is gebruikelijk bij voordelige halfintegralen. Standaard is deze handgeschakeld. Wil je liever een automaat? Dan kun je voor een kleine 5000 euro meer kiezen voor het Fiat Ducato-onderstel. Om de Itineo Nomad PF 600 nog completer te maken, zijn er twee accessoirepakketten bij te bestellen. Met een kleine 1000 euro ben je klaar. Je hebt dan standaard zaken als cruise control en een audioinstallatie aan boord.

Wie de opbouw van de Itineo Nomad PF 600 bekijkt, zal de overeenkomsten met de nieuwe halfintegralen van het Italiaanse PLA niet ontgaan. Bij beide merken valt in dat opzicht de hoogte op. De stahoogte binnen bedraagt 2,15 meter. Hierdoor is er ook zonder aanpassingen plek voor een hefbed boven de zithoek. De hoogte valt in de Nomad des te meer op door het lage Franse bed. Dat doet heel ruimtelijk aan. Nadeel is het ontbreken van een garage. De opbergruimte blijft beperkt tot de ruimte onder het bed. De Nederlandse dealer voor Itineo is Camper Casa in Stompetoren.

SpecificatiesItineo Nomad PF 600 specs

Basisvoertuig:: Citroën Jumper / Fiat Ducato 140 pk
Afmetingen (lbh):: 5,99 x 2,32 x 2,99 meter
Leeggewicht:: 2680 kilo
Laadvermogen:: 820 kilo
Maximaal gewicht:: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen:: 4 / 2 tot 5
Prijs:: 64.950 euro
Website:: Itineo-campers.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur