De Hymer Free 540 Blue Evolution Camper Van is compact, compleet en mooi

Luc Schaepkens

De Hymer Free 540 Blue Evolution Camper Van heeft de wow-factor. De schitterende kleur stormblauw met zwarte accenten maken er een plaatje van. Compact, compleet en mooi.

Hymer Free 540 Blue Evolution Camper

Door de zwarte accenten komt de toch al prachtige kleur stormblauw nog meer tot zijn recht. Het maakt van de 5,41 meter korte Hymer Free 540 Blue Evolution Camper Van een indrukwekkende verschijning. Eerder was er al de iets langere Free 600 in deze uitvoering. Vanwege dat succes volgt nu de Free 540. Het is een zogenoemd editiemodel. Rijk uitgerust met een opvallend uiterlijk en in een gelimiteerde oplage.

Hymer Free 540 Blue Evolution heeft alles

Dankzij het hoogglans zwarte slaaphefdak zijn er vier comfortabele en ruime slaapplaatsen te vinden in deze compacte buscamper. Ook in het zwart: de Thule-luifel. Die vergroot het woonoppervlakte van de Camper Van met zeven vierkante meter. De mooie 16 inch lichtmetalen velgen in het zwart verhogen de wow-factor eveneens. De grill in hoogglans zwart maakt deze Hymer lekker stoer.

Ook al standaard is het Fiat-multimediasysteem met een 7 inch monitor. Navigatie en achteruitrijcamera zijn inbegrepen. En je hangt er zo Apple Car Play aan. Vier zitplaatsen met gordel, waarvan twee met ISOFIX-sluiting. Voor als er gezinsuitbreiding komt – of al is – en het kinderzitje mee moet. De badkamer heeft een douche en een eigen raampje. Het houten doucherooster past mooi bij de houten vloer in de Camper Van. Witte kastkleppen en een bekleding in twee tinten grijs. Een fris en modern interieur.

Lekker complete Camper Van

Cruise control, mistlampen en led-dagrijverlichting; het zit er allemaal op. Onder de kap de bekende Fiat 2.3 multijet dieselmotor met 140 pk. Standaard staat het maximale gewicht op 3500 kilo. Het laadvermogen bedraagt een prettige 560 kilo. Het dwarsgeplaatste tweepersoonsbed achterin is op te klappen. Vervolgens schuif je de fietsen zo door de brede achterdeuren naar binnen. Op deze Hymer Free 540 Blue Evolution zit een mooie 3000 euro klantvoordeel (in vergelijking met de losse aanschaf van alle extra’s). De Camper Van is verkrijgbaar vanaf 72.190 euro.

SpecificatiesHymer Free 540 Blue Evolution

Basis: Fiat Ducato, 2,3 liter Multijet, 140 pk
Afmetingen (lbh): 5,41/2,08/2,60 meter
Leeggewicht / Laadvermogen: 2960 / 540 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4/4
Prijs: 72.190 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur