De HRZ Casablanca L: Sprinter als compacte 4×4 camper

Luc Schaepkens

De Casablanca L 4×4 camper van de Duitse camperbouwer HRZ is een compacte overlandcamper. Basis is de vierwielaangedreven Mercedes Sprinter. Hij is robuust en prima geschikt voor verre reizen.

Casablanca L 4x4 camper voor de avonturier

HRZ bouwt campers voor de avontuurlijk ingestelde camperaar. Die heeft aan de Casablanca L een expeditievoertuig met een ruimtelijk interieur en een flinke portie comfort. De gebruikte interieurkleuren zijn licht en modern. De woonunit is licht van gewicht, maar desondanks zeer stabiel en prima geïsoleerd. Tussen de woonunit en de cabine is een doorgang. De Casablanca L 4×4 camper heeft de rij-eigenschappen van een Mercedes én de bijbehorende rijhulpsystemen. De ruimte binnen in deze overlandcamper is beperkt, maar alles wat je nodig hebt zit erin.

Tegenover de deur staat de dinette. Rechts van de deur de tussenwand en links het keukenblok. Het ruime keukenblok heeft twee pitten en een wasbak. Deze zijn afgedekt met een glazen deksel. Onder het werkblad vier schuifladen en kastruimte. De watertank en de Truma D6 verwarming op diesel krijgen een plek in de banken van de dinette. Helemaal achterin het grote dwarsgeplaatste tweepersoonsbed. Dit bed is voorzien van een comfortabele lattenbodem. Optioneel kun je kiezen voor een Froli-schotelveersysteem. De bedmaat bedraagt 2 bij 1,35 meter. Om gemakkelijk het bed in te stappen, zijn er aan de voorkant twee treden weggewerkt. Een ladder is daarmee overbodig. Onder het bed heeft deze 4×4 camper een ruime garage, die zowel van buiten als van binnen bereikbaar is.

Keuken en bed
Keuken en bed
Dinette
Dinette
Keuken en bed
Keuken en bed

Douchecabine als doorgang

De douchecabine is tevens de doorgang van de woonunit naar de cabine. Je hebt er de ruimte, met een afmeting van 1,40 bij 0,65 meter. De wastafel is uittrekbaar en hangt daardoor bij het douchen niet in de weg. Douchespullen kun je opbergen in het aanwezige kastje. Het toilet is een zogenaamd droogtoilet. Dat werkt zonder water en chemische reinigingsmiddelen. Rechts van de douchebak de hooggeplaatste 85 liter compressorkoelkast. Daar is ook plek voor een grote besteklade en de hangkast voor kleding. Bij de bouw van de Casablanca L 4×4 camper houdt HRZ rekening met eventuele individuele wensen. Alles is op verzoek nog aan te passen. Vandaar ook dat de prijs op aanvraag is.

SpecificatiesHRZ Casablanca L

Basisvoertuig: Mercedes-Benz Sprinter VS30, 2.2 L CDI motor, 163 pk
Afmetingen (lbh): 6,49 / 2,08 / 3,00 meter
Leeggewicht / Maximaal gewicht: 2950 / 3500 kilo (nog op te waarderen)
Zit-/slaapplaatsen: 4 / 2
Prijs: op aanvraag

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur