De Fendt Bianco Selection 550 SKM met stapelbed

Luc Schaepkens

De Fendt Bianco Selection 550 SKM is terug van een jaartje weggeweest. Hij heeft de K in de type-aanduiding, met een kinderbed dus. Om precies te zijn is dit een stapelbed helemaal achterin. Voor pa en ma is er een Frans bed aan de voorkant.

Fendt

Het Duitse caravanmerk Fendt doet het goed in ons caravanland. Sterker nog, het is de best verkochte caravan van Nederland. De keuze bij Fendt is reuze. Want deze Duitse caravanbouwer heeft maar liefst zes caravanseries in zijn aanbod. Voor elk wat wils; voor koppels en voor gezinnen. De Bianco Selection 550 SKM is een echte gezinscaravan.

Voorin zien we een Frans bed met daarnaast het toilet annex badkamer. De wastafel daarvoor. Helemaal achterin het stapelbed voor de kids. Daar tussenin aan de ene kant een vierpersoons zithoek. Daar tegenover de keuken. Links van de keuken de koelkast. Naast de zithoek de hangkast voor kleding. Zowel aan de kant van de ouders als aan de kant van de kinderen hangt een gordijn. Daarmee is het slaapgedeelte af te scheiden van de rest van de ruimte.

Bianco Selection 550 SKM met vijf slaapplaatsen

Van de zithoek is een vijfde slaapplaats te maken. Dat bed heeft een afmeting van 102 bij 179 centimeter. Wie niet elke dag wil ombouwen, kan er ook voor kiezen optioneel een derde stapelbed te bestellen. Dat stapelbed heeft een bedmaat van 216 bij 75 centimeter. Ben je met zijn vijven onderweg, dan kun je de Fendt Bianco Selection 550 SKM ook opwaarderen. Het standaard maximale gewicht van 1700 kilo komt dan op 2000 kilo te staan. Daarmee kan er nog meer bagage in de garage. Die ontstaat door het opklappen van het onderste stapelbed. Naast de deur zit een bagageluik. Zo is de garage ook van buitenaf gemakkelijk te bereiken.

De 550 SKM is terug van weggeweest. Hij werd voor het eerst in 2019 verkocht. Fendt heeft hem nu op details vebeterd en opnieuw opgenomen in het aanbod. Zo heeft de vaste houten ladder van het stapelbed plaatsgemaakt voor een los aluminium exemplaar. De 550 SKM heeft een totale lengte van 7,74 meter. Hij is 2,32 meter breed. De stahoogte binnen bedraagt 1,95 meter. De bedmaat van het Franse bed voor de ouders is 140 bij 200 centimeter. De Bianco Selection 550 SKM staat op een AL-KO chassis. De Bianco Slection-serie bestaat uit vijf verschillende indelingen.

Specs van de Bianco Selection 550 SKM

LxBxH: 7,74 x 2,32 x 2,63 meter
Lengte opbouw: 6,62 meter
Aantal slaapplaatsen: tot aan 5
Leeggewicht: 1360 kilo
Maximaal gewicht: 1700 kilo (2000 kilo mogelijk)
NL Prijs: ca. 27.000 euro
Website: Fendt

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur