De Fendt Bianco 2022 caravanserie krijgt vier nieuwe modellen

Luc Schaepkens

De Fendt Bianco 2022 serie groeit met vier modellen naar vijftien indelingen. Compleet nieuw zijn de Bianco Selection 550 SKM, de Bianco Activ 465 SFH, 550 SD en de 560 SKM.

Fendt Bianco

Om met de eerstgenoemde Fendt Bianco 2022 te beginnen: dat is de Fendt Bianco Selection 550 SKM. Deze heeft een tweepersoonsbed in de lengterichting voorin staan. In het midden staat de zitgroep en daar tegenover de keuken. Achterin over de volledige breedte van de caravan stapelbedden en de badkamer.

Fendt Bianco 2022 serie met 15 indelingen

De Fendt Bianco Activ 465 SFH heeft zijn indeling afgekeken bij de Opal. Voorin zien we een ruime rondzit. Achterin staat het Franse bed. In het midden plek voor de ruime Slim Tower-koelkast. Je kunt hem zowel van binnen, als van buiten – door de deur – openen. Dat is handig, zo hoef je voor een koud drankje niet eerst naar binnen. Aan het meubel waar de koelkast in past, kan ook een tv worden gehangen. Je kunt zo zowel vanuit de zithoek als vanuit het bed televisie kijken. Handig.

Bij de Bianco 2022 van het type 550 SD valt vooral de badkamer op. Die bevindt zich helemaal aan de achterkant. En wel over de volledige breedte van de caravan. De douche is – en dat is erg prettig – separaat. Voorin een ruime zitgroep. In het midden staat het Franse bed. Ook hier zien we de meubelmodule met de koelkast en de mogelijkheid tot het ophangen van een televisie.

Het model 560 SKM is al jaren heel succesvol in de Saphir-serie. Dat is de instapserie van Fent. Vanaf nu dus ook verkrijgbaar als Bianco. Wel is er een wijziging aangebracht. Het is niet de Truma S 50004 – zoals in de Saphir – die zorgt voor de verwarming. In de Bianco 2022 is dat de Truma Combi 6. Met als gevolg meer opbergruimte in de kast van de kinderkamer. Bijkomend voordeel is dat je voor de douche kunt beschikken over 10 liter warm water.

De nieuwtjes van deze serie

De serie omvat vijftien indelingen, waarvan vijf met kinderkamer. Nieuw in de Bianco 720 SKDW zijn de vloeistofverwarming en de vloerverwarming. De Bianco Activ-modellen onderscheiden zich onder meer door een losse zitplaats met opbergruimte, belastbaar tot 100 kilo. Verder door bagageluiken aan beide kanten van de caravan. En door meer laadvermogen dankzij een versterkt chassis.

Naar de site van Fendt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur