De Drie Provinciën is een charmecamping voor 50+

Luc Schaepkens

De ‘adult only’ charmecamping De Drie Provinciën staat in 2021 voor de vijfde keer in de top 3 van de ANWB verkiezing ‘Mooiste Charmecamping van het Jaar’. Een hele prestatie voor deze camping in Nederland.

Adult Only charmecamping voor rustzoekers

Ook dit jaar was er een ANWB Camping van het Jaar-verkiezing. Campinggasten die een beoordeling geven, bepalen de winnaars. Afgelopen seizoen brachten zo’n 25.000 kampeerders hun stem uit. Lees ons artikel hier. Opvallen in de lijstjes doet Adult Only 50+ charmecamping De Drie Provinciën. Deze camping in Nederland staat dit jaar namelijk voor de vijfde keer in de top 3 in de categorie mooiste charmecampings. Bij dit soort campings gaat het vooral om idyllische plekken en de gastvrijheid.

Kampeerders noemen camping De Drie Provinciën een oase van stilte. Doordat er geen spelende kinderen zijn, is de rust hier gegarandeerd. Verder roemen de kampeerders de hartelijke sfeer die er heerst op het parkachtige terrein en de landelijk omgeving tegen het bos aan. Het goede restaurant is ook een veel genoemd pluspunt. Kortom, een schitterende plek voor de volwassen levensgenieters.

Trots op hun ‘De Drie Provinciën’

Ronald Boels en Brigitte Koninga van De Drie Provinciën zijn trots en vereerd dat hun camping in Nederland weer zo goed gewaardeerd is. Zeker na dit bijzondere jaar: “We zijn heel gelukkig dat onze gasten zo tevreden zijn, zelfs met de coronamaatregelen die we hebben moeten treffen. Deze nominatie geeft ons een boost voor een fantastisch 2021”, aldus het trotse stel.

De Drie Provinciën ligt centraal temidden van Groningen, Friesland en Drenthe. Deze 50+camping is gericht op volwassenen zonder kinderen, waarbij rustzoekers van alle leeftijden welkom zijn. De Drie Provinciën beschikt over 141 kampeerplaatsen, drie sanitairgebouwen, drie visvijvers en een restaurant. Met name kampeerders die zichzelf vermaken met fietsen, wandelen of vissen voelen zich op deze camping in Nederland thuis.

Veilig kamperen in alle rust

Voor de hele recreatiesector begon 2020 slecht, dankzij de ‘blijf thuis’-regel. Ook het sanitair was verplicht gesloten tot 15 juni. Maar vanaf het moment dat het sanitair weer open mocht, was camping De Drie Provinciën volgeboekt tot de laatste dag van het seizoen. “We zagen dat kampeerders echt op zoek waren naar ruimte en rust, zodat zij veilig konden kamperen op ruime kampeerplekken en verantwoord recreëren in een rustige, weidse omgeving”, aldus Ronald.

Het recreëren in eigen land is veel mensen goed bevallen. Brigitte: “We hebben veel nieuwe gasten ontvangen die zo enthousiast over hun vakantie bij ons zijn, dat ze alweer geboekt hebben. Ook de mond-tot-mond-reclame aan de hand van deze positieve ervaringen zorgt weer voor nieuwe toeloop.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur