De drie duurste caravans van Nederland op een rij

Luc Schaepkens

Wil je jezelf eens goed verwennen met een luxe caravan? Of gewoon even lekker wegdromen? Kijk dan mee naar de drie duurste caravans die momenteel in Nederland te koop zijn.

Drie duurste caravans zijn imposant

Het idee voor dit artikel kwam na het zien van een caravanadvertentie op Marktplaats. Daarin werd een caravan met een opvallend prijskaartje aangeboden. Het betreft een Kabe Imperial 1000 HDL met een vraagprijs van 118.900 euro. Dat is niet mis, maar dan heb je ook wat. Om precies te zijn: 11,57 meter caravan vol luxe. En – naar goed gebruik van deze Zweedse caravanbouwer – is hij knetter winterhard. Dit werkelijk schitterende exemplaar heeft een leeggewicht van 2460 kilo en een maximaal gewicht van 2800 kilo. Je hebt dus wel een goede caravantrekker nodig. Overigens mag je deze caravan – voorzien van zeven slaapplaatsen – gewoon met je BE-rijbewijs achter de auto hangen. De uitrustingslijst is eindeloos. We noemen de inductiekookplaat, de magnetron en de oven. Verder het Cinderella-verbrandingstoilet, de airco, Alde-vloeistofverwarming en natuurlijk vloerverwarming. Klinkt goed, hè? Maar we moeten je teleurstellen. Dit exemplaar is inmiddels verkocht.

De op een na duurste caravan is gelukkig nog wel te krijgen. Dat is ook een Kabe en hij staat bij hetzelfde bedrijf te koop. Deze Kabe Imperial Hacienda 880 TDL FK is 10,40 meter lang en heeft drie slaapplaatsen in de aanbieding. Zijn prijs – aldus de Marktplaats-advertentie – is 99.255 euro. Daarvoor krijg je dan net zo’n lange accessoirelijst. Je komt werkelijk waar helemaal niets te kort. En voor echt alle bagage is een plekje. Deze caravan heeft namelijk een laadvermogen van maar liefst 485 kilo. Opvallen doet de oogverblindende mooie boegkeuken, uitgevoerd in wit. Net als de zithoek in het midden, die eruit ziet alsof je er heerlijk in kunt wegzakken. En natuurlijk het dwarsgeplaatste grote queensbed. Met daar nog achter over de gehele breedte van de caravan – 2,5 meter – een badkamer die je zo thuis zou willen hebben. Hier lees je meer over de Imperial-serie.

Weelderige luxe aan boord van de Kabe Imperial 1000 HDL.
Weelderige luxe aan boord van de Kabe Imperial 1000 HDL.

Hekkensluiter: Tabbert Cellini

De laatste in het rijtje is een Tabbert Cellini. We zakken dan al onder de 90.000 euro-grens. Want dit exemplaar – de Tabbert Cellini 655 DF – is te koop voor 88.700 euro. Hij is 9,36 meter lang en mag maximaal 2500 kilo wegen. Er zijn vier slaapplaatsen aan boord. Ook hier zaken als lederen bekleding, airco en vloerverwarming. Je hoeft er gelukkig niet tegen te gaan duwen, want er zit een Truma-mover onder deze caravan. Opvallend is ook de sfeerverlichting boven de deur als je binnenkomt. Alsof het altijd Kerstmis is. Verder een riante zithoek en keuken en twee enkele bedden. Achteraan een badkamer die niet misstaat in een luxe hotelsuite. Zo gezien heb je er gewoon een koopje aan.

Wil je de drie bovenstaande caravans eens op je gemak bekijken? Dat kan. Ze staan allemaal bij Caravan-Recreatie De Greeff in Brabant. Naar de site.

Het kan natuurlijk goedkoper

Zoek je iets unieks voor minder? Wij waren bijzonder gecharmeerd van deze Airstream, die 31.850 euro kost. Dit zeven meter lange blinkende exemplaar stamt uit 1963 en is enkele jaren geleden nog gerestaureerd. De Airstream is voorzien van een Nederlands kenteken. Je kunt er je huidige caravan voor inruilen. Een plaatje. Te koop bij Multivan in Drachten. Bekijk hier de advertentie op Marktplaats.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur