De Dethleffs Camper en Nomad caravan als Special Edition Avantgarde

Luc Schaepkens

De caravanserie Camper van Dethleffs kenmerkt zich door de vele gezinsvriendelijke indelingen. Met de Nomad-caravanserie richt Dethleffs zich meer op reizende koppels. Van deze twee series staan nu vier bijzondere exemplaren bij de dealers in de showroom. Dat zijn de Camper en Nomad 460 EL en 510 LE als Special Edition Avantgarde. Extra compleet uitgerust, speciaal voor de Nederlandse en Belgische markt. En met een flinke bak voordeel.

Avantgarde-serie

“Speciaal voor Nederland en België hebben we de Avantgarde-serie voor het nieuwe modeljaar 2022 uitgebreid. Naast de populaire indeling 460 EL, die als Camper en Nomad beschikbaar is, hebben we ook de 510 LE als Camper en Nomad in het chique Avantgarde-jasje gestoken. En alle vier modellen zijn nu compleet uitgerust met vele extra’s, waaronder een grote koelkast, chique zilveren buitenbeplating en vloerverwarming. Aan luxe en comfort ontbreekt het dus niet”, aldus Bart Haarman, salesmanager bij Dethleffs Nederland.

Nomad-Avantgarde_460EL_Durchsicht_NoceNagano_Chromo
Nomad-Avantgarde_460EL_Durchsicht_NoceNagano_Chromo

De Dethleffs Camper en Nomad Avantgarde

De Camper Avantgarde was er tot nu toe alleen als 460 EL, met een tweepersoonsbed. Daar komt nu de nieuwe Camper 510 LE met enkele bedden bij. De Avantgarde-modellen zijn te herkennen aan hun gladde buitenbeplating in de mooie kleur zilver. Ook van de Nomad-serie zijn deze twee uitvoeringen – de 460 EL en 510 LE – er als Avantgarde. De eerste is 6,91 meter lang en 2,30 meter breed. Hij mag maximaal 1700 kilo wegen en heeft een laadvermogen van 435 kilo. De grote en kleine zithoek voorin en achterin zijn om te bouwen tot slaapplaatsen. In de Avantgarde-uitvoering is het extra luxe en comfortabel. Het voordeel voor de klant kan oplopen tot wel 4700 euro.

De Nomad 510 LE meet – evenals de Camper 510 LE – 7,62 meter in de lengte. Hij heeft voorin een rondzit en achterin enkele bedden. Hij mag 1800 kilo wegen en heeft een laadvermogen van 407 kilo. Naast al genoemde extra’s als vloerverwaring en een gladde buitenbeplating is er meer. Zo staan de Dethleffs Camper en Nomad Special Edition Avantgarde op mooie 17 inch grote aluminium velgen. De speciale Avantgarde-uitvoeringen zijn er vanaf 25.490 euro. Nu te zien bij de Dethleffs-dealer. Op de foto boven het artikel de compleet nieuwe Nomad 520 ELT. Bij deze uitvoering valt de ruime badkamer helemaal achterin op.

Ook de jubileumserie van Dethleffs is zeer het bekijken waard. De Aero is er in acht verschillende uitvoerigen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur