De Darwin XL opstap van HABA is supercomfortabel

Luc Schaepkens

De Darwin XL opstap van HABA voor de caravan of camper is supercomfortabel. Hij heeft extra brede treden, een hoog draagvermogen en hij staat heel stabiel. De Darwin XL is uit te breiden met handige accessoires.

Darwin XL opstap voor caravan of camper

Opstapjes voor de caravan of camper heb je in vele soorten en maten. Ook de kwaliteit kan nogal uiteenlopen. De Darwin XL opstap van HABA heeft een aantal pluspunten. Zo heeft hij extra brede treden. Dat maakt dat je gemakkelijker in en uit kunt stappen. De opstap is heel stabiel en heeft een draagvermogen van tot aan 150 kilo. Hij is dus erg stevig en sterk. De treden zijn bekleed met rubber met reliëf. Dat voorkomt gladheid en dus uitglijden. De opstap is zilver van kleur en gemaakt van aluminium. Hij is uit te breiden met een aantal accessoires die het in- en uitstappen nog veiliger maken.

De opstapbeugel en instelbare voetjes

De Darwin XL opstap is desgewenst uit te breiden. Wil je meer houvast bij het in- en uitstappen? Dan is de Brooklyn opstapbeugel de ideale oplossing. Je schroeft hem aan de opstap vast en hebt zo een stevige trapleuning. Hier kun je je aan vasthouden bij het op- en afstappen.

Ook kun je de vier poten van de opstap voorzien van verstelbare voetjes. Deze stepfoot Darwin/London werkt goed op een zachte of oneffen ondergrond. Ze voorkomen dat de poten van het opstapje in een zachte ondergrond wegzakken. De voetjes zijn verstelbaar, waardoor de opstap ook op een oneffen ondergrond recht staat. Daardoor zorgen de voetjes ook voor meer stabiliteit.

Meer keus bij HABA

Behalve de XL opstap voor caravan of camper is er ook de ‘gewone’ Darwin. Daarnaast verkoopt HABA het London aluminium caravan- of camperopstapje met één enkele trede. De Darwin XL opstap voor caravan of camper kost 92,95 euro.

Bekijk de Darwin XL op de site van HABA.

We geven deze maand een aantal artikelen van HABA weg. Bekijk onze video om erachter te komen hoe je kans maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur