De Crosscamp Lite kampeerbus is een alleskunner

Luc Schaepkens

Naast de bestaande Crosscamp Flex is er nu ook een Crosscamp Lite. Dat is een Opel Zafira of een Toyota Proace Verso met een modulair camperinterieur. Daardoor is deze flexibele kampeerbus op vele manieren te gebruiken.

Crosscamp Lite als buscamper

De uitrusting van het kampeergedeelte van de Lite zou je karig kunnen noemen. Maar dat is in deze bucamper bewust zo gedaan. Want zo hou je ruimte over voor andere dingen. Zo heeft de Crosscamp Lite bijvoorbeeld niet het best groot uitgevallen keukenblok dat in de Flex-uitvoering achter de bestuurdersstoel staat. Bij de Crosscamp Lite staat een kleine versie bij de achterklep. Dit is een uittrekbaar kookstelletje met één pit. Van de achterbank achterin de Lite maak je een ruim tweepersoonsbed. Door het slaaphefdak kun je ook bovenin met twee personen slapen. De bedmaat is daar 1,20 bij 2 meter.

De koelbox – met een inhoud van 13 liter – zit verstopt tussen de twee voorstoelen. Aan de schuifdeur aan de bestuurderszijde – de Lite heeft aan elke kant een schuifdeur – een opbergbox. Die kun je ook achterin bij het keukentje hangen. Voor de binnenverlichting zorgt een ledstrip. Die haalt zijn stroom uit de ook standaard aanwezige huishoudaccu. Maar daarmee hebben we het wat kamperen betreft ook gehad in de Crosscamp Lite. Wil je er wat meer een kampeerbus van maken, dan kom je uit bij de optielijst.

Met opties meer kampeerbus

Met de optielijst maak je de Crosscamp Lite meer een kampeerbus. Zo kun je kiezen voor een luifel. Of voor de zogenaamde Starterbox met daarin klapstoelen, een tafel en meer. Ook raamverduistering en een fietsendrager staan op deze lijst. Je kunt desgewenst meer zitplaatsen toevoegen. Er passen er maximaal zeven in. De kampeerbus heeft af-fabriek standaard zaken als airco, verwarmde voorstoelen en tal van rijhulpsystemen aan boord. De Opel Zafira en de Toyota ProAce Verso zijn op enkele kleine details na gelijk aan elkaar. Beide auto’s zijn mogelijk als basisvoertuig voor de Lite.

Modulair interieur past zich aan

Door het modulaire interieur past de Crosscamp Lite zich gemakkelijk aan. Je hebt er een compacte buscamper aan, maar ook een zevenpersoons auto of een ruime bestelbus. De camperinrichting is op vloerrails gemonteerd en daardoor heel eenvoudig te verwijderen. Door zijn hoogte van 1,99 meter past hij in bijna elke garage. Met een lengte van 4,95 meter zet je hem ook in elk parkeervak. Lekker compact en veelzijdig dus.

De Toyota en de – iets completere en daardoor duurdere – Opel zijn er met drie verschillende motoren: van 120, 144 en 177 pk. Nieuwsgierig geworden naar deze flexibele buscamper? Bekijk hem op onderstaande website op de digitale beursstand.

Aantal zit- / slaapplaatsen: 4 (tot 7 mogelijk) / 4
Leeggewicht / Laadvermogen: 2272 / 828 kilo
Maximaal gewicht: 3100 kilo
Prijs: Toyota vanaf 43.000 euro / Opel vanaf 44.500 euro exclusief bpm
Website: Crosscamp

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur