De coole en compacte Carpento caravan komt naar Nederland

Luc Schaepkens

De coole compacte Carpento caravan staat binnenkort ook te shinen in een Nederlandse showroom. In maart schreven we nog dat hij helaas in ons land niet te koop is. Nu is er een Nederlandse dealer. Het bedrijf Moss Boten uit Barendrecht heet vanaf nu Moss Boten & Caravans. Daar is de Carpento caravan vanaf januari te zien.

Carpento caravan

We noemden hem in maart een opvallende verschijning. Met een tikkeltje Airstream Bascamp-trekjes. De Turkse Carpento caravan is fris en modern. Cool en compact, een echte eyecatcher. Het om de hoek lopende voorraam valt op. Net als de knik die het dak maakt, vooraan een stuk lager dan achteraan. En van binnen is hij al net zo bijzonder. Alle drie de uitvoeringen komen naar ons land en zijn vanaf januari in Barendrecht te bewonderen én meteen leverbaar.

Coole compacte Carpento caravan

De deur zit gewoon aan de zijkant. Voorin een knusse zithoek waarvan je een tweepersoonsbed kunt maken. Die zithoek doet ons dan weer denken aan een Eriba. De ramen die de hoek om lopen geven rondom uitzicht naar buiten. De Carpento heeft simpelweg een hoog cult-gehalte. In de achterwand behalve een klein raam ook een luik. Daarachter opbergruimte voor diverse spullen.

De Carpento caravan is er in drie maten: de 3.10, de 3.60 en de 4.10. Dat is ook meteen de lengtemaat van de opbouw zonder dissel. Voor de lengte met dissel tel je er nog 1,10 meter bij op. De lichtste 3.10 weegt 540 kilo. Van de zithoek maak je een bed met een bedmaat van 1,30 bij 1,90 meter. Bij de 3.10 staat de keuken tegen de achterwand en is er een kleine badkamer tegenover de deur.

Carpento is er in drie maten

De 3.60 is een maatje groter. Hij heeft het keukenblok rechts naast de deur staan. Tegen de achterwand een stapelbed. Een coole compacte caravan met slaapplaatsen en ruimte voor vier. Grootste model is de 4.10. Deze heeft zowel voorin als achterin een zithoek. Van beide zithoeken is een bed te maken. Alle drie de uitvoeringen komen naar Nederland. Met alles erop en eraan. Wel laat Moss Boten & Caravans een aantal aanpassingen doen. Denk daarbij aan handvaten voor en achter, een derde remlicht en led achterlichten. En dan zit er ook nog een verrassing op, maar die verklappen we nog niet.

Geen van de uitvoeringen is zwaarder dan 750 kilo. Voor de meeste trekauto’s geen enkel probleem. Een B-rijbewijs volstaat. Standaard zit er het nodige op de Carpento caravan. Zo staat de 4.10 op een AL-KO chassis. Zowel in de woonruimte als in de doucheruimte is er een dakluik. Het dak is hagelbestendiger want van gfk. De houten vloer is voorzien van een pvc-coating.

Uitrusting optioneel uit te breiden

Optioneel kun je deze Carpento caravan laten voorzien van diverse opties. Zo zijn er verschillende maten koelkasten. Ook kan je kiezen voor draagbaar toilet of een cassettetoilet. Verder voor een lithium-accu, een groter dakluik, extra stopcontacten met een usb-poort, een externe wateraansluiting, een luifel of een fietsendrager. Ook een Webasto-verwarming op diesel en een Truma-verwarming op gas staan op de optielijst. Je kunt hem precies zo maken als je hem hebben wilt.

Tegen november komen de eerste exemplaren naar ons land. Er volgt dan een fotoshoot en er wordt een Nederlandse brochure gemaakt. Vanaf januari staat de coole compacte Carpento caravan dan te shinen in Barendrecht. De prijzen zullen vermoedelijk uitkomen op 14.000 euro voor de 3.10. De 3.60 komt uit op zo’n 16.000 euro. De 4.20 zal 18.000 euro gaan kosten. Je koopt voor dat geld een uniek ontwerp. Echt onopvallend een camping op rijden is er alleen niet meer bij. Nu al interesse? Bel met het bedrijf: 06-11076124

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur