De Concorde Liner is een heel erg grote camper

Luc Schaepkens

Je hebt campers, je hebt grote campers en je hebt HEEL grote campers. Tot die laatste categorie behoort deze Concorde Liner. We laten hem zien in deze video.

Concorde Liner met boodschappenauto

Nieuw in de doos kost deze luxe motorhome – want een camper kun je het eigenlijk niet meer noemen – zo’n 2,5 à 3 ton. In deze video is te zien wat je daarvoor allemaal krijgt. De Liner is voor het nieuwe modeljaar meteen gemoderniseerd. Er zijn drie indelingen. De 990 GI heeft een garage voor een Smart. De 996 MI en 1090 GI hebben zelfs plek voor een Mini Cooper. Concorde blijft de Liner Plus voorlopig nog doorbouwen. Ook is er een speciale uitvoering: de Diamond Edition.

Basis voor de nieuwe Concorde Liner is de Mercedes Atego met achterwielaandrijving. Door zijn vernieuwde uiterlijk lijkt hij op de (nog) grotere Centurion. Dat komt met name door de nieuwe achterkant. Daar zien we een spoiler en nieuwe achterlichten. De voorruit werd ook groter. Deze heeft een speciale folie, die het opwarmen van het interieur moet tegengaan. Wil je ons eerdere artikel helemaal lezen en alle foto’s zien? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur