De Concorde camper 1090 GIO Liner heeft een oldtimergarage

Luc Schaepkens

Door de aangepaste constructie van de Concorde camper 1090 GIO luxe liner past je oldtimer probleemloos in de oldtimergarage. De Mercedes, Porsche of Ferrari kan zo mee naar Saint-Tropez.

Speciale garage

De speciale garage is geschikt voor vele soorten oldtimers. De vereiste spoorbreedte en wielbasis kunnen in de garage namelijk worden aangepast aan het te vervoeren model. De enige beperking is hooguit de afmeting, want een te grote auto past simpelweg niet. Te groot is in dit geval langer dan 4,30 meter of hoger dan 1,36 meter. En dan is er het gewicht. De oldtimergarage kan tot 1400 kilo aan. De lier waarmee je de oldtimer naar binnen trekt, past zich aan de plek van het trekoog aan de oldtimer aan. Hij kan links of rechts worden geplaatst. De achterkant van de Concorde camper 1090 GIO schuift in zijn geheel omhoog. Dat maakt de toegang tot de garage lekker ruim.

Concorde camper 1090 GIO is exclusief

De Concorde 1090 GIO liner ziet er op het eerste oog niet anders uit dan de andere luxe liners van dit merk. Het enige aan de buitenkant zichtbare verschil is een andere positie van het slaapkamerraam. Dat heeft met de aangepaste constructie van de garage te maken. Voor de rest is er geen verschil. Het optionele birdview-systeem – de achterkant die omhoog schuift – is hetzelfde als bij de andere modellen. Uiteraard zijn aanpassingen op verzoek van de koper mogelijk. Want ondanks dat je het er misschien niet meteen aan ziet, is dit een heel exclusieve indeling.

Met jacht-lounge als zithoek

Het interieur van deze Concorde camper heeft zich enigszins moeten aanpassen aan de nieuwe constructie van de garage. Zo zien we voorin een compleet nieuw ontwikkelde zitgroep met een ronde opstelling. Deze kreeg de naam ‘Yacht-Lounge’. Knus, maar met toch voldoende ruimte. Met een tafel die flexibel te verstellen is en een 32 inch televisie. Deze opstelling bespaart 10 centimeter aan woonruimte. Optioneel kun je kiezen voor lederen bekleding. De meubeltinten Jatoba Brilliant en Vanille staan voor de exclusieve luxe van premiummerk Concorde. In de keuken spaart Concorde nog eens 25 centimeter uit. Die is overgenomen van het model Centurion. Van inleveren op comfort is dus geen sprake. Badkamer en slaapkamer – met ruim queensbed – voldoen eveneens aan de maatstaf van Concorde wat betreft luxe, afmetingen en uitrusting.

Concorde Classic Team

Speciaal voor geïnteresseerde kopers voor deze Concorde 1090 GIO heeft het merk een Classic Team opgericht. Daarmee hoopt de luxe camperbouwer reclame voor deze indeling te kunnen maken. Er worden met deze camper om deze reden classic rally’s en andere evenementen met oldtimers bezocht. Aanwezige oldtimerbezitters kunnen tijdens het evenement kennis maken met de nieuwe indeling. Ook zullen ze meteen ter plekke alle informatie en antwoorden krijgen die ze nodig hebben. De luxe camper met oldtimergarage is speciaal gebouwd voor de eigenaren van een oldtimer. Ze kunnen hem zo veilig en comfortabel meenemen. Bij elk evenement hebben ze meteen ook een luxe overnachtingsplek. Basisprijs voor al dit moois: vanaf 382.500 euro exclusief bpm.

Aanmelden voor een bezichtiging tijdens een oldtimer rally kan via een mail aan: marketing@concorde.eu Voor een lijst van deze evenementen kijk je op deze site.

SpecificatiesConcorde 1090 GIO Liner

Basisvoertuig: Mercedes Atego 1530 L, 7,7 liter 299 pk zes cilinder
Afmetingen (lbh): 11,0 x 2,48 x 3,78 meter
Leegewicht: n.b.
Laadvermogen: n.b.
Maximaal gewicht: 15000 kilo
Prijs: vanaf 382.500 euro exclusief bpm

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur