‘De Camper Club is een droom die uitkomt’

Martine van Kuler

Leuke routes en gouden tips. Barbara Gauw kreeg ze niet toen ze een camper huurde. Dat kan beter, dacht ze. Daarom begon Barbara vorig jaar met twee andere gepassioneerde reizigers De Camper Club: een camperverhuurder die het over een andere boeg gooit.

Reisbranche

Net als medeoprichters Roderick Aalbers en Ronald van Bruchem heeft Barbara veel ervaring in de reisbranche. Ronald heeft lang gewerkt als inkoper en productontwikkelaar bij grote reisorganisaties en Roderick en Barbara verzorgen al jaren camper-en autorondreizen in Canada. “En daarbij… we zijn gek op kamperen! Ondernemen, reizen en mensen blij maken zit in ons DNA en het beginnen van De Camper Club is dan ook een droom die uitkomt”, vertelt Barbara.

Ronald, Barbara en Roderick: de trotse eigenaren van De Camper Club.
Ronald, Barbara en Roderick: de trotse eigenaren van De Camper Club.

Jullie hebben De Camper Club recent opgericht, dus tijdens de coronaperiode. Waarom juist nu?

Barbara: “Sterker nog…De Camper Club was er zonder corona niet geweest! Dat het voor reisorganisaties een hele zware tijd is behoeft geen uitleg. Maar we vonden elkaar in dezelfde positieve en ondernemende instelling en al snel belandden we brainstormend aan de keukentafel. Alle drie zijn we gek op de vrijheid en het ervaren van je eigen roadtrip bij het camperen. Dus al snel hadden we een gezamenlijke wens: we willen mensen enthousiast maken voor deze geweldige manier van reizen en dat fris, vrolijk en klantgericht benaderen… en zo is De Camper Club geboren.”

Wat is er zo leuk aan camperen?

“Het rondtrekken met je huisje geeft zo’n vrij gevoel… echt zalig! Je kunt hem overal neerzetten. En doordat je je eigen douche, toilet en keuken hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. En zeker in deze rare tijd, geeft deze ‘bubbel’ je de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Om onze klanten (we noemen ze gekscherend onze Club-leden) die ervaring mee te geven, kunnen ze via ons bij ruim tweeduizend Franse (wijn)boeren gratis een nachtje staan in ruil voor wat lekkers uit de boerderijwinkel… hoe leuk is dat!

En vergeet niet dat rijden van a naar b al onderdeel van de pret is. Zet je camper even van de weg af bij een mooi meer of in het bos, je bakt een eitje, zet koffie en hop… je hebt de beste lunchplek die er is! Camperen is dus voor mensen die graag rondtrekken en nieuwsgierig zijn en… zelfs een tikkeltje avontuurlijk!”

Bij De Camper Club kun je alleen een SunLiving-camper huren. Waarom hebben jullie gekozen voor dit ene type camper?

“Ons motto is: ‘Hou het simpel en transparant’. Vooral de onervaren camperaar kan vaak, door het grote aanbod aan verschillende type campers in de verhuur, door de bomen het bos niet zien. Omdat wij een touroperator-achtergrond hebben, staat de reis en beleving bij ons voorop en is de camper in dat opzicht ‘slechts’ een middel. Dat deze nieuw is, van alle gemakken voorzien en voor iedereen te berijden is, is dan ook vanzelfsprekend.
Onze Club-camper hebben we met zorg uitgezocht, want deze moet zowel voor twee personen als voor een gezin met kinderen perfect zijn. We hebben bij wijze van spreken onze eisen in een blender gestopt en daar kwam deze Sun Living-camper als winnaar uit de bus! Uiteraard met B-rijbewijs te besturen, een automaat, twee lange bedden achterin (om te bouwen tot een kingsize bed), hefbed en de nodige extra’s zoals een fietsenrek, achteruitrijcamera en een zeer uitgebreide inventaris… ja, er is zelfs een bijl aan boord, want zonder kampvuur geen campertrip.”

De SunLiving die je kunt huren bij De Camper Club
De SunLiving die je kunt huren bij De Camper Club

Jullie zijn ervaren camperaars. Hoe ziet jullie ideale campertrip eruit?

“Het grappige is dat een campervakantie voor ons niet direct gekoppeld is aan een land. Natuurlijk willen we nog veel ontdekken, zoals Scandinavië bijvoorbeeld, en wij zouden heel graag de kust van Frankrijk helemaal willen afrijden. Maar de lol start al op het moment dat je alles hebt ingeladen, de koelkast is gevuld en je wegrijdt. Ook Nederland heeft geweldige campings met prachtige camperplaatsen waar je je kamp op kunt slaan. Barbecue en vuurtje aan, spelletje spelen en plannen maken voor de volgende stop. Heerlijk. Wist je overigens dat je een camper ook ideaal is als je een stedentrip wilt maken? Zo is er een gezellige groene camperplaats op vijf fietsminuten af van het centrum van Maastricht. Hoe gaaf is dat?!”

“Wij overladen je met route- en campingtips”

Tot slot heeft Barbara nog wel wat tips voor mensen die een camper willen huren. “We merken dat er een hoop onzekerheden bij komen kijken soms. Kan ik daar wel in rijden? Waar moet ik dan heen? Ben je dan niet heel inflexibel als je op een camping staat? Heb je wel genoeg ruimte? Ga dus altijd even langs voordat je een camper huurt. Dan kun je even kennis maken met de verhuurder en de camper met eigen ogen zien. Misschien mag je zelfs wel even een stukje rijden.
Wij zorgen er in ieder geval voor dat we je overladen met route- en campingtips. Maar… plan ook vooral niet teveel vooraf en geniet juist van de vrije manier van reizen… want dat maakt een camperreis nou juist zo bijzonder en uniek. Gewoon proberen dus.”

Wil je meer informatie over het huren van een camper bij De Camper Club? Kijk dan hier!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!