De Bürstner Copa Trail is een stoere offroad campervan

Luc Schaepkens

De compacte Bürstner Copa is een campervan op basis van de Ford Transit Custom. De nieuwe Copa Trail is het stoere offroad-broertje.

Bürstner Copa

De Bürstner campervan Copa Trail is het avontuurlijke broertje van de Bürstner Copa. Die kwam in december 2020 op de markt en krijgt er dit voorjaar dus een tweede versie bij. De Copa Trail heeft een offroad-uitstraling. Daarbij valt vooral de afwijkende grill op.

Copa Trail wel offroad, niet 4x4

“We bieden de Copa Trail specifiek aan voor een doelgroep die de voorkeur geeft aan een offroad-uitstraling, maar geen 4×4-aandrijving wil aanschaffen”, zegt Markus Pangerl, verkoopmanager bij Bürstner. Onder de kap huizen 130 pk. Optioneel kun je kiezen voor 185 stuks. De nieuwe campervan ziet er sportief uit, onder meer dankzij die opvallende grill. Daarnaast zien we 16 inch aluminium velgen, bumpers in de accentkleur grijs, een doorlopende instap en meer.

De compacte Copa Trail is 4,97 meter lang, 1,99 meter breed en 2,09 meter hoog. Wanneer het pop-up dak is geopend, is er een stahoogte van 2,47 meter. Je kunt kiezen tussen een indeling met achterin twee losse stoelen of een tweezitsbank. Die laatste uitvoering noemt Bürstner de Holiday-uitvoering. Ook is het mogelijk nog zitplaatsen bij te bestellen als losse stoel. Op die manier kun je maximaal zes zitplaatsen met gordel kwijt in de Copa Trail. Deze zijn ook heel gemakkelijk weer te verwijderen. De Bürstner campervan kan op die manier als kampeerbus, gezinsauto of als verhuiswagen worden gebruikt.

Campervan met vier slaapplaatsen

De Copa heeft twee slaapplaatsen in het hefdak. In de eerder genoemde Holiday-uitvoering maak je van de bank beneden nog twee slaapplaatsen. Een watertank van 50 liter is standaard. De compressorkoelkast met een inhoud van 40 liter is optioneel. Ook kun je tegen meerprijs kiezen voor een elektriciteitspakket. Dan krijg je twee extra usb-poorten, een 230 volt stopcontact en de Bürstner Home Light. Ook staan er nog twee comfortpakketten op de optielijst.

De Copa Trail wordt voor het eerst aan het publiek voorgesteld tijdens de CMT 2022. Naar de site van Bürstner.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur