Sasso Carbo

De best gewaardeerde naturistencamping van 2023 ligt in Toscane

Martine van Kuler

NFN Open & Bloot, de belangenbehartiger van alle Nederlanders die graag bloot recreëren, reikt ieder jaar de BlootKompas! Awards uit aan de best gewaardeerde blootlocaties in vijf categorieën. Deze week maakte de organisatie bekend welke naturistencamping er in 2023 met de prijs vandoor gaat. De gelukkige winnaar is Sasso Corbo in Italië.

BlootKompas! is de officiële locatievinder van NFN Open & Bloot. Hier kunnen bezoekers onder meer reviews achterlaten over bezochte blootlocaties. Alle campings die tussen 1 april 2022 en 31 maart jl. minimaal vijftien reviews hebben gekregen, maakten kans op een BlootKompas! Award voor de best gewaardeerde naturistencamping.

Naturistencamping Sasso Corbo in Toscane

‘Het paradijs is gevonden’, ‘Stukje paradijs in Toscane’, ‘Een hemelse ervaring’. Het zijn slechts enkele van de positieve reviews die naturistencamping Sasso Corbo krijgt op BlootKompas.nl. Dat de camping dit jaar is uitgeroepen tot best gewaardeerde naturistencamping, verbaast ons dus niet.

Maar wat maakt deze camping van de Nederlanders Bas en Domenica dan zo uniek? Volgens de eigen website is Sasso Carbo de eerste en enige ecologische naturistencamping in Toscane en kun je hier heerlijk genieten van la dolce vita.

De camping heeft veertig kampeerplekken en drie safaritenten voor de verhuur. Een duik nemen kan in het nieuwe infinity zwembad. Verder is er een eenvoudige bar en kun je op bestelling vers brood krijgen. Ook kinderen zijn welkom op Sasso Carbo. Voor hen zijn er een trampoline, pingpongtafel, en een hangplek voor pubers met een vlonder, partytent en grote zitzakken.

Sasso Carbo ligt vlak bij natuurpark Rocconi. De zee ligt op ongeveer een uurtje rijden en bij helder weer kun je vanaf de camping het blauwe water zien. Wil je meer weten over deze camping? Klik dan op de button onder dit artikel.

Naturistencamping Sasso Corbo zwembad
Naturistencamping Sasso Corbo heeft een prachtige infinity pool!
Naturistencamping Sasso Corbo zwembad
Naturistencamping Sasso Corbo heeft een prachtige infinity pool!

BlootKompas! Awards 2023

Wil je in je blootje kamperen, maar liever niet naar Italië? Twee Franse naturistencampings bezetten de tweede en derde plek in de BlootKompas!-verkiezing van ‘best gewaardeerde camping 2023’. De nummer twee is Domaine Le Mérou in de Tarn-et-Garonne, bij het middeleeuwse stadje Caylus. Naturistencamping Le Clos Barrat in de Lot is dit jaar als derde geëindigd.

Wil je meer weten over de BlootKompas! Awards 2023, bijvoorbeeld wie de winnaars zijn in de categorieën accommodatie, sauna, verenigingsterrein en naaktstrand? Kijk dan op deze website. En ben je benieuwd of wij weleens een naturistencamping bezoeken? Hier vind je het antwoord.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!