De Benimar Tessoro 463 UP is een rijk uitgeruste halfintegraal

Luc Schaepkens

De halfintegraal camper Benimar Tessoro 463 UP is anders. Want hij is Spaans en staat op de Ford Transit. Deze halfintegraal heeft een ruime indeling én een interessant prijskaartje.

Benimar Tessoro 463 UP zit goed in de accessoires

Het Spaanse Benimar bouwt campers op zowel de Fiat Ducato als de Ford Transit. Ze gaan er prat op dat veel accessoires bij een Benimar-camper standaard zijn. Zaken als een elektrisch hefbed of cabinestoelen met dezelfde bekleding als de zithoek. Lichtmetalen wielen en horren voor ramen en deur. Of de dubbele airbag en een radio met stuurbediening. Bij een Benimar-camper is het allemaal standaard. De Benimar Tessoro 463 UP is daar geen uitzondering op. En dan is er natuurlijk het dynamische design van de buitenkant. Met een opvallend vormgegeven achterkant. Kijken naar je Benimar-camper maakt je trots, aldus de fabrikant.

Ook standaard bij de Benimar Tessoro 463 UP is de 170 pk sterke motor. Daarmee heb je in deze Ford Transit-camper meteen de meest krachtige motor onder de kap. De genoemde radio is van het type DAB+ – dus nooit meer last van ruis – met bluetooth. Ook het zonnepaneel op het dak en de luifel aan de zijkant zijn bij de prijs inbegrepen. De ruime zithoek bestaat – behalve de twee draaibare cabinestoelen – uit een dinettebank en een losse langsbank. Aansluitend in het midden van deze halfintegraal camper de keuken en de badkamer met separate douche. Daar tegenover de koelkast – inhoud 140 liter – en kastruimte.

Vijf zit- en slaapplaatsen

De Benimar Tessoro 463 UP heeft vijf zitplaatsen met gordel. Er zijn ook vijf slaapplaatsen. Achterin zien we enkele bedden. Hiervan maak je desgewenst een groot tweepersoonsbed. Onder het bed de garage met een hoogte van 113 centimeter. Boven de zithoek hangt het elektrisch te bedienen hefbed. En dan kun je van de zithoek ook nog een eenpersoonsbed maken. Wat ons opviel: de Tessoro heeft als cabineverduistering een gordijn. Dat zie je niet meer veel. Het hele interieur in deze Ford Transit camper doet ruim aan. Of je nu in de comfortabele zithoek zit of gebruikmaakt van de badkamer. De slaapkamer met badkamer zijn middels een deur te scheiden van het woongedeelte. Ook handig: de garage is van binnenuit bereikbaar. De opbouw van deze Benimar-camper is gemaakt van hagelbestendiger gfk.

De Spaanse camperbouwer Benimar – marktleider in Spanje – is gevestigd in de regio Valencia. In het stadje Peñíscola werken zo’n 350 personeelsleden in de moderne fabriek. Ze bouwen ongeveer vierduizend campers per jaar. Benimar valt sinds 2002 onder de Franse Trigano-groep. Benimar heeft halfintegralen, integralen, alkoven en buscampers in zijn aanbod. Ere zijn in totaal vijf verschillende camperseries met samen veertig verschillende indelingen.

Basisvoertuig: Ford Transit euro 6D 2 liter, 170 pk
Afmetingen (lbh): 
7,49 x 2,30 x 2,97 meter
Leeggewicht: 3070 kilo
Laadvermogen:
 430 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 
5 / 5
Prijs: 
vanaf 74.700 euro
Website: Benimar.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur