De 7even50 Camper is een knusse kampeeraanhanger

Luc Schaepkens

Men neme een stevige aanhanger van het merk Humbauer. Voeg een knus interieur toe. Geef de klant genoeg zelf te kiezen. Het resultaat: de kampeeraanhanger ‘7even50’ Camper. Een tiny camper made in Germany.

7even50

Een omgebouwde aanhanger als alternatief voor een caravan. We zien ze steeds vaker. Je hebt een comfortabel bed, een keuken en een knusse zithoek aan je trekhaak. En dat al vanaf zo’n 8600 euro. De 7even50 dankt zijn naam aan zijn maximaal toegestane gewicht van 750 kilo. De voordelen: een B-rijbewijs is genoeg en hij is door vrijwel elke auto te trekken. Daarbij komt dat de 7even50 Camper-kampeeraanhanger overal past. Hij is namelijk niet groter dan een gemiddelde middenklasse-auto. Door zijn lage gewicht – hij weegt leeg rond de 550 kilo – zet je deze tiny camper ook zonder mover gemakkelijk op zijn plek.

Van de loungebank bouw je ’s avonds het bed.
Van de loungebank bouw je ’s avonds het bed.

7even50 is persoonlijk tiny camper hotel

Deze kampeeraanhanger neem je overal mee naar toe. Camping, weekendje vissen, festival, overnachten na een feestje. Zo heb je overal je eigen ‘tiny camper hotel’ bij de hand. Mét een comfortabel bed met een bedmaat van 1,32 bij 2 meter. Het interieur is in hoge mate zelf samen te stellen. De kleuren en de materialen kun je zelf uitzoeken. Op de site van dit Duitse bedrijfje – thuis in het Duitse Fuldabrück – staan alle voorbeelden. Er is keus uit verschillende bekledingsstoffen en kunstleer in vele kleuren.

Ook het vilt waarmee de wanden zijn bekleed, komt in zes verschillende kleuren. En dan zijn er ook nog negen dessins voor de meubels. Van wit en grijs via betonlook tot lichte houttinten. Zo heb je gegarandeerd een lekker knus interieur waarin je je helemaal thuis voelt. De 7even50-kampeeraanhanger is daarbij prima offgrid te gebruiken. Stroom, stromend water, een keukentje met compressorkoelbox en een toilet; het zit er allemaal in deze tiny camper. Althans, als je dat wilt.

Het compacte keukenblokje.
Het compacte keukenblokje.
De koelbox schuift onder de bank vandaan.
De koelbox schuift onder de bank vandaan.

Kampeeraanhanger in twee uitvoeringen

Er zijn twee uitvoeringen van de 7even50-kampeeraanhanger: de One en de Two. De One is compleet ingericht met de zaken zoals we hierboven omschrijven. De koelbox stuur je comfortabel aan via een app. Koken kan op een éénpitter, gewoon op gas. Instappen doe je aan de achterkant middels een opstapje. Aan één zijkant zit een raam, dat is voorzien van een combihor en kan worden geopend. Ook zit er een Heki-dakluik van 40 bij 40 in het dak. De One heeft op het dak een zonnepaneel dat voor 12 volt zorgt. Een buitenstopcontact, een stopcontact binnen en twee usb-poorten.

De led-verlichting is dimbaar en het grote licht aan het plafond – hoe leuk – bedien je via een afstandbediening. Voor het water zijn er twee jerrycans van 12 liter, voor het verse water en voor het afvalwater. De Two is de uitgeklede versie. Alles wat in de One zit kun je ook bestellen voor in de Two. De Two heeft wel standaard een buitenstroomaansluiting voor aan de paal. Ook de zit- en slaapmodule compleet met tafel zit er standaard in. De wanden zijn bekleed met vilt dat je zelf uitkiest. Ook ligt er een zeiltje op de vloer. Verder – zo zegt de fabrikant – is eigenlijk alles mogelijk, je hoeft het alleen maar te vragen.

Zelf samenstellen en gaan

Ongecompliceerd, dat was de doelstelling achter deze kampeeraanhanger. Geen zware auto, geen E-rijbewijs. Comfortabel en niet teveel plek nodig hebben. Onafhankelijk en vrij kunnen zijn. Ook voor een lager budget. En dat is precies wat er staat met deze tiny camper. De 7even50-kampeeraanhanger is er vanaf 8699 euro voor de Two. Daarvoor heb je een tiny camper – met een binnenmaat van (lbh) 2,51 x 1,32 x 1,52 meter – die prima bruikbaar is. Wil je hem met alles erop en eraan, dan kies je voor de One. Die heeft een basisprijs van 12.599 euro. Opties waarvoor je nog kunt kiezen zijn extra ramen, een bagageluik aan de zijkant, een reservewiel en tv met antenne en dvd-speler. Op onderstaande site staat het helemaal uitgelegd met veel foto’s. Op afspraak kun je – als dat weer kan en mag – ook gaan kijken. Fuldabrück ligt op 370 kilometer vanaf Utrecht.

Specs 7even50 Camper

Leeggewicht / Laadvermogen: 550 kilo / 200 kilo
Maximaal totaalgewicht: 750 kilo
Binnenmaat (lbh): 2,51 x 1,32 x 1,52 meter
Prijs: vanaf 8.699 euro

Deze twee modellen kwamen ook recent voorbij op onze site: de Farfalla vouwcaravan en de Nederlandse Tiny Trip Trailer.

Gaan de kids mee en is een tiny kampeeraanhanger daardoor te krap? Zet dan een daktent op de trailer en je hebt meer slaapplaatsen. Nog een op het dak van de auto en zoon en dochter hebben ieder hun eigen kamer. Kijk op de site van Daktent.nl voor de mogelijkheden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur