Daktentkampeerders Wim en Margreet ontwikkelden de Tracking Trailer Expedition

Marije Onderwaater

Avonturiers die willen kamperen met een daktent, maar net wat meer bagageruimte en flexibiliteit wensen, kunnen hun hart ophalen aan de Tracking Trailer Expedition. Deze stoere daktenttrailer staat supersnel en biedt nog meer vrijheid dan een daktent op een auto. De Tracking Trailer is bedacht én wordt gebouwd door Wim en Margreet, die zelf gek zijn op kamperen met de daktent. Aan Campingtrend vertellen ze hoe de daktenttrailer is ontstaan.

Daktent

“Met onzeLand Rover Defender trekken we er graag met de daktent op uit”, vertelt Margreet. “Deze manier van kamperen bevalt ons heel goed. Alleen zijn we geen kampeerders die in de ochtend gaan rijden, in de avond hun bivak opzetten en de volgende dag weer veel kilometers maken. Liever blijven we twee nachten, zodat we tijd hebben om wat meer van de omgeving te zien.” Margreet en Wim vonden het lastig dat ze de daktent steeds moesten inklappen en hun spullen goed moesten opbergen – of achterlaten – wanneer ze vanaf de camping de omgeving gingen bekijken. Daarentegen wilden ze de snelheid en flexibiliteit van een daktent niet missen. Zo kwamen ze op het idee om de daktent op een aanhanger te leggen.

Met de vier stelpoten kun je de trailer fixeren.
Met de vier stelpoten kun je de trailer fixeren.

Daktenttrailer bouwen in coronatijd

“Toen de coronacrisis vorig jaar aanbrak, kregen wij vanuit onze andere onderneming meer tijd. Daarom besloten we zelf een daktenttrailer te gaan bouwen. We weten dat er al een luxe exemplaar bestaat met alles erop en eraan, maar wij zijn basic kampeerders. Vorig jaar hebben we er twee gebouwd die we vervolgens hebben verhuurd. Daarna besloten we ze te gaan verkopen in plaats van verhuren.”

En zo was de Tracking Trailer Expedition geboren. Wim en Magreet bouwen de trailer helemaal naar keuze van de klant. De trailer komt zonder daktent. Daarom is het stel een samenwerking aangegaan met onder meer Daktent.nl. Margreet: “Dat is hartstikke leuk. Zij zijn gespecialiseerd in daktenten en wij wilden daar bij wegblijven en ons richten op de trailers.” Volgens Margreet is het namelijk niet zomaar een kwestie van een daktent op een trailer monteren. Daarom heeft de Tracking Trailer Expedition vier stevige steunpoten en een veilige kooiconstructie. De trailer is geschikt voor alle soorten daktenten. Van softshells tot hardshells en van kleine tot grote exemplaren.

De Tracking Trailer Expedition trailer heeft openslaande deuren aan de achterzijde.
De Tracking Trailer Expedition trailer heeft openslaande deuren aan de achterzijde.

Opbergruimte in Tracking Trailer Expedition

Volgens Wim en Magreet is het grote voordeel van hun trailer dat de auto tijdens het kamperen beschikbaar blijft. De daktent blijft immers op de aanhanger staan. Daarnaast biedt de Tracking Trailer Expedition veel opbergruimte, die bereikbaar is via de twee openslaande deuren aan de achterzijde. “Van binnen is de aanhanger 2 meter lang, 1 meter breed en 80 centimeter hoog”, legt Margreet uit. “Deze ruimte is echt voor bagage bedoeld. Je kan meer meenemen en toch ben je zo weer ingepakt en op weg. Optioneel bouwen we er een beweegbaar vloerdeel in, dat kan je naar voren schuiven als je iets moet pakken dat achterin ligt.”

Maar wat is dan het grote verschil met een vouwwagen of tenttrailer? Daar hoeft Margreet niet lang over na te denken. “Het prijsverschil én het inklappen gaat een stuk sneller. Daarnaast zien we tegenwoordig steeds meer hardshell-daktenten die een roofrek hebben om fietsen te vervoeren. Op de auto wordt dat een beetje hoog, maar bij ons kan dat heel makkelijk.”

De trailer heeft twee universele stalen daktentdragers.
De trailer heeft twee universele stalen daktentdragers.

Daktenttrailer in zes basiskleuren

De basisprijs voor de Tracking Trailer Expedition is 2.850 euro. De daktenttrailer heeft standaard een enkele ongeremde as en twee universele stalen dragers voor de daktent. Er zijn zes verschillende basiskleuren.

Meer informatie over deTracking Trailer Expedition, de verschillende opties en over verkooppunten is te vinden op www.trackingtrailer.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…