Daktentfestival Nederland uitverkocht: aanmelden bezoekersdag mogelijk

Marije Onderwaater

Daktentkamperen is booming. Dat merkt ook de organisatie van het Daktentfestival Nederland. Binnen drie dagen waren alle plaatsen voor daktenteigenaren uitverkocht. Gelukkig is er goed nieuws voor mensen die het festival willen bezoeken om alles over daktenten te weten te komen. Aanmelden voor de bezoekersmiddag op zaterdag 18 september is namelijk nog wél mogelijk.

Camping De Vledders

Camping De Vledders in het Drentse Schipborg is alweer voor het derde jaar het decor van het Daktentfestival Nederland. Organisator Ivar van der Leij vertelt wat de gedachte achter het evenement is. “Het festival is opgezet om kampeerders te laten kennismaken met ervaren gebruikers van een daktent van diverse merken en modellen. Want wie kan je het beste over de voor- en nadelen vertellen van het kamperen met een daktent dan de gebruiker zelf?”

Daktentfestival 2022
Veel daktentcombinaties op een eerdere editie van het festival.
Daktentfestival 2022
Veel daktentcombinaties op een eerdere editie van het festival.

Vijftig daktenten in allerlei combinaties

Op het Daktentfestival Nederland staan ruim vijftig verschillende daktenten in allerlei verschillende combinaties. Zo is te zien dat de daktent allang niet meer alleen is voorbehouden aan de stoere 4×4; zelfs een kleine personenauto kan een tweepersoonsdaktent dragen. De toenemende populariteit van de daktent zorgde er ook voor dat veel daktenteigenaren zich voor het driedaagse festival – van 17 tot en met 19 september – hebben aangemeld.

Volgens Van der Leij – die zelf voor Campwerk en iKamper werkt – is de daktent al een aantal jaar in opmars. Corona heeft dat nog eens versneld. “Veel mensen zien een daktent als een mooi alternatief voor een kleine camper of trekkerstent. Je bent ontzettend mobiel en flexibel, want binnen een paar minuten ben je weer startklaar om naar de volgende stop te rijden. En dat geeft een ultiem gevoel van vrijheid.”

Aanmelden bezoekersdag Daktentfestival Nederland

Wie met ervaren daktentgebruikers wil praten over deze vorm van kamperen, kan zich aanmelden voor de bezoekersdag op zaterdag 18 september. Bezoekers zijn van 14.00 tot 17.00 uur welkom op De Vledders. Vooraf aanmelden op de website van het Daktentfestival Nederland is vereist. Tijdens de bezoekersdag zijn er natuurlijk demonstraties van daktenten. Daarnaast is dit dé plek om informatie over het kamperen met een daktent op te halen. Daktentkamperen met kinderen, winterkamperen en technische voorwaarden voor de auto zijn slechts enkele van de thema’s die tijdens deze middag aan bod komen. Aanmelden kan via deze website.

Het Daktentfestival op camping De Vledders Drenthe.
Het Daktentfestival op camping De Vledders Drenthe.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…