Blue Dot Voyager iKamper daktent
Geniet van de vrijheid met de Blue Dot Voyager van iKamper.

Nieuwe Blue Dot Voyager snelste daktent van iKamper

Marije Onderwaater

Uitbreiding voor het daktentassortiment van iKamper. De nieuwe Blue Dot Voyager van iKamper – simpelweg afgekort tot BDV – is een superplatte en robuuste daktent om echte avonturen mee te beleven.

De Blue Dot Voyager van iKamper was voor het eerst te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf, waar Campwerk – de Europese distributeur – de daktent presenteerde. De BDV valt op vanwege zijn ultraplatte exoskelet, gemaakt van aluminium. Ingeklapt is de tent slechts 20 centimeter hoog. Dat is bijna de helft minder dan de meeste andere daktenten.

Snelste daktent iKamper

Volgens iKamper is de Blue Dot Voyager de snelste tent in het assortiment. Kampeerders hoeven slechts de grendel van het slot te halen en de daktent vouwt vanzelf open. Daarna is het alleen nog een kwestie van de ladder op de juiste plek zetten. Bij de BVD kan die ladder op meerdere plaatsen staan. Aan de passagierskant, aan de bestuurderszijde of liever aan de achterkant; net waar de ladder het beste op zijn plek staat.

Blue Dot Voyager iKamper
Blue Dot Voyager iKamper

Tent voor vier seizoenen

De BVD is er in een eenpersoons- en een tweepersoonsuitvoering en geschikt om het hele jaar mee te kamperen. Het tentdoek is gemaakt van gerecycled organisch polykatoen en ademend. Ook de waterproof coating is milieuvriendelijk. Het ligoppervlak in de Blue Dot Voyager van iKamper heeft een afmeting van 1,37 x 2,16 meter. De hoogte is 1,24 meter.

Tekening Blue Dot Voyager iKamper
Tekening Blue Dot Voyager iKamper

Ruimte voor accessoires

Avontuurlijke kampeerders kunnen al hun gear meenemen: aan de rand van de ingeklapte tent is een rail voor accessoires bevestigd. Hier kun je bijvoorbeeld een bijl aan hangen. Bovenop kunnen nog zonnepanelen of opbergboxen worden gemonteerd. iKamper komt in 2023 met een eigen accessoirelijn, met onder meer bijlen, zonnepanelen en opbergboxen.

Accessoires Blue Dot Voyager
Ruimte voor je bijl en opbergboxen.
Accessoires Blue Dot Voyager
Ruimte voor je bijl en opbergboxen.

BDV in de voorverkoop

iKampers nieuwste daktent is in Nederland waarschijnlijk in het voorjaar van 2023 te koop. Als we er meer van weten, melden we dat. De BDV Solo kost 3.290 euro en de BDV Duo 3.790 euro.
Meer weten over de Blue Dot Voyager van iKamper? Klik dan op de button hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…