Daktent voor vier personen: Fjordsen Beyond X Large

Martine van Kuler

Een daktent is een ideaal kampeermiddel voor avonturiers die niet lang op een plek blijven. Veel daktenten zijn geschikt voor twee personen, maar gelukkig zijn er ook exemplaren waar je met z’n drieën of zelfs vieren in kunt slapen. De Fjordsen Beyond X Large is zo’n daktent.

In een daktent is het vaak nogal behelpen qua ruimte. Rechtop zitten gaat nog net, maar meer moet je er ook niet van verwachten. Hoe anders is dat in de Fjordsen Beyond X Large. Met een inhoud van meer dan 6 m³ aan ruimte is dit volgens de fabrikant zelfs de ruimste daktent op de markt.

Fjordsen Beyond X Large daktent is écht XL

De Beyond X Large daktent ziet er met zijn opvallende vorm niet uit als een doorsnee daktent. Dat is hij dan ook niet. Door de riante afmetingen van 2,20 x 2,20 x 1,40 meter (ingeklapt 1,10 x 2,20 x 0,35 meter) kun je er met drie tot vier personen in slapen. Ideaal dus voor een gezin met kleine kinderen.

Een daktent van dit formaat heeft vast een enorm gewicht. Niet dus. Door de slimme constructie, het universele bevestigingssysteem en het gebruik van lichtgewicht materialen heeft deze Fjordsen het relatief lage gewicht van 54 kilo. Dat maakt hem geschikt voor vrijwel elke auto. Twijfel je of de daktent geschikt is voor jouw bolide? De ‘Car checker’ op de website van Fjordsen geeft uitsluitsel.

Plattegrond Fjordsen Beyond XL
Plattegrond Fjordsen Beyond XL
Fjordsen Beyond XL daktent
Fjordsen Beyond XL daktent
Fjordsen Beyond XL daktent
Fjordsen Beyond XL daktent

KeepCool en slaap lekker

De Fjordsen Beyond X Large is gemaakt van KeepCool-materiaal. Dit zorgt voor minder licht en warmte in de tent, waardoor je lekker kunt slapen. De acht (we herhalen: acht!) grote vensters met insectenschermen zorgen bovendien voor voldoende licht en ventilatie.

En krijg je onverhoopt een zware regenbui op je dak? Geen zorgen, want het doek heeft een waterkolom van 3500 mm en de fiberglass stokken kunnen wel een windvlaag hebben.

De Fjordsen Beyond X Large kost 1.899 euro. Hij is er trouwens ook in een kleinere variant. De Fjordsen Beyond Medium meet 2,20 x 1,40 x 1,40 meter en is geschikt voor maximaal twee personen. Voor deze daktent betaal je 1349 euro. Meer weten over de daktenten van Fjordsen? Klik dan op onderstaande button.

Natuurlijk zijn er meer daktenten op de markt waarin je met het hele gezin hoog en droog kunt slapen. In dit artikel zetten we er een aantal voor je op een rij.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!