Daktent Porsche Tequipment

Daktent van Porsche Tequipment: room with a view

Marije Onderwaater

Een hotelkamer voor natuurliefhebbers, dat is de ronkende omschrijving van de daktent die Porsche Tequipment voor het eigen automerk ontwikkelde. De daktent is vanaf deze maand te koop bij de Porsche-dealers.

Daktentkamperen met een Porsche. Waarom zou je het niet doen? Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zagen we bij de stand van Campwerk al een iKamper-daktent op een oranje Porsche staan. Een fraai plaatje! Maar Porsche Tequipment, de originele accessoirelijn van het merk, heeft nu ook een eigen ontwerp. De tweepersoons daktent van Porsche Tequipment is geschikt voor de 911, Macan, Cayenne, Panamera en de Taycan, met of zonder dakrails. De hardcover van daktent is verkrijgbaar in zwart/lichtgrijs of zwart/donkergrijs. Het Porsche-logo siert de buitenkant.

Tent voor alle seizoenen

De tent heeft een vloeroppervlak van 2,10 x 1,30 centimeter en is uitgerust met een polyfoam matras. Het katoenen tentdoek is ademend en heeft waterbestendige ritsen. Volgens Porsche zijn de zijwanden geïnspireerd op de zogenoemde flyline van de 911. Ook hier komt het Porsche-logo weer terug. Een gewatteerde voering zorgt in de tent voor isolatie. Het matras heeft, net als de binnenwanden, een quiltpatroon. Aan het hoofdeinde is een print van een bergsilhouet aangebracht. Om te ventileren kunnen de zijramen – met insectenhor en verduistering – worden geopend. De tent is het hele jaar door te gebruiken.

Daktent Porsche Tequipment binnenzijde
De binnenkant van de daktent.
Daktent Porsche Tequipment binnenzijde
De binnenkant van de daktent.

Afmetingen daktent Porsche Tequipment

De daktent van Porsche Tequipment is volgens de fabrikant binnen een mum van tijd gebruiksklaar. Ingeklapt heeft de tent een afmeting van 1,46 x 1,40 x 0,33 meter. Uitgevouwen is dat 2,58 x 2,57 x 1,18 meter. De daktent weegt zo’n 56 kilo. In stilstand is de maximale belasting voor auto’s met dakrails ca. 190 kilo en zonder dakrails ca. 140 kilo. Bij de Porsche-dealer is de daktent te koop voor 5.216 euro.

Heb je geen Porsche en zoek je een ‘gewone’ daktent? Kijk dan eens hier of hier. Of bekijk deze opblaasbare daktenten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…