Daktent Tambu Yano is goed voor mens en milieu

Martine van Kuler

In de kampeerbranche is duurzaamheid inmiddels een belangrijk thema. Ook voor het Duitse bedrijf Tambu, dat alle producten maakt op basis van gerecyclede materialen. Van tenten tot slaapzakken en van luifels tot een heuse daktent. Deze Tambu Yano weegt nog geen 39 kilo en is daarmee een van de lichtere daktenten op de markt.

Naar eigen zeggen is het Duitse Tambu Europa’s eerste campingmerk dat alleen producten maakt op basis van milieuvriendelijke en gerecyclede materialen. Zo zijn de slaapzakken niet gevuld met ganzendons, maar met het diervriendelijke alternatief Cluster Loft Eco 19 en zijn de tenten gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Ook daktent Tambu Yano is duurzaam gefabriceerd.

Lichte daktent Tambu Yano

De Tambu Yano is gemaakt van een katoenmix (65% polyester en 35% katoen) met ripstop, pvc is volledig achterwege gelaten. De daktent is stabiel dankzij een gepoedercoat aluminium profielframe. Stof en frame kun je van elkaar scheiden, en dat wel zo handig als een van de twee onverhoopt moeten worden gerepareerd. Repareren in plaats van nieuw kopen ondersteunt de duurzame visie van Tambu. De deur en ramen zijn gemaakt van een mesh-weefsel en zorgen voor een goede ventilatie.

Het gebruik van duurzame materialen is niet het enige dat opvalt aan de Tambu Yano. Ook het lage gewicht springt in het oog. De daktent weegt nog geen geen 39 kilo. Dit maakt hem geschikt voor vrijwel iedere auto. Ingeklapt is de Yano een pakketje van 2,12 x 1,50 x 0,40 meter. Als de tent is uitgeklapt meet hij 2 x 1,45 x 1,30 meter.

Daktent Tambu Yano
Daktent Tambu Yano
Daktent Tambu Yano
Daktent Tambu Yano
Daktent Tambu Yano
Daktent Tambu Yano

Samen slapen in de daktent

Het opblaasbare matras in de Tambu Yano heeft een oppervlakte van 2 x 1,45 meter, wat groot genoeg is om met twee personen op te slapen. Door het dakraam kun je genieten van de sterrenhemel.

Verder heeft de daktent een paar handige details, zoals een opbergtas voor schoenen en een koord waar je bijvoorbeeld kleding aan kunt hangen. Hij wordt geleverd met een uitschuifbare ladder, hoes en een fly-top. Deze kun je in geval van regen aan de buitenkant van de tent bevestigen, waardoor je minder last hebt van getik op het tentdoek.

Daktent Tambu Yano heeft een adviesprijs van 2699 euro en is onder meer te koop bij Berger en Obelink.

Hier lees je meer over daktenten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!