Miles Starling daktent is unieke daktent van Femke

Luc Schaepkens

De nieuwste daktent in het assortiment van Femkes rooftoptents heet de Miles Starling daktent. Hij is ontworpen door twee zeer ervaren Nederlandse daktentproducenten en in meerdere opzichten uniek.

A star is born: de Miles Starling

De bijzondere Miles Starling daktent werd geboren aan de oevers van het Amsterdamse IJ. Twee Nederlandse producenten van daktenten gebruikten hiervoor hun eigen kennis en inzicht. Het resultaat is bijzonder. Zo is de Miles Starling de eerste daktent met een asymmetrische ingang. Waarom dat handig en praktisch is? Zo kan er namelijk altijd één portier van de auto worden geopend. Daar staat namelijk geen ladder voor. Daar is over nagedacht dus. Daarnaast is de daktent maar liefst 140 centimeter breed. Dat is breed genoeg voor twee volwassenen en eventueel een baby of peuter. Ook al uniek: de Milse Starling heeft een uitzicht van 360 graden.

Extreem brede ramen

De extreem brede ramen van de daktent zorgen voor een uitzicht van 360 graden. Helemaal rondom dus. Fijn voor de vogelspotter onder ons. Of voor als je elanden wilt fotograferen in Zweden. Wat je noemt a room with a view. De Miles Starling weegt – inclusief de bijgeleverde ladder – 74 kilo. De kleur is groen/grijs. De hoogte in de tent bedraagt 98,5 centimeter. Hij kost 2250 euro. Nieuwsgierig geworden? Proefliggen kan altijd. Dat kan bij Femkesrooftoptents.com of bij Dare To Be Different Outdoor.

Specificaties

Extra beveiliging?

Een daktent is een kostbaar bezit. Daktenten kunnen dan ook – net als caravans en campers – ten prooi vallen aan grijpgrage vingers. Daarom is het verstandig om voor extra beveiliging te zorgen, bijvoorbeeld door een antidiefstalkit voor de daktent aan te brengen. Je wilt de tent namelijk niet elke keer verwijderen als je auto ergens een nachtje staat. Om ongeoorloofde demontage te voorkomen, zijn er inmiddels meerdere systemen op de markt. Ook outdoormerk Dare to be Different heeft een antidiefstalkit. Lees hier het hele artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur