iKamper Blue Dot Voyager

Stoere nieuwe daktent: iKamper Blue Dot Voyager

Martine van Kuler

Je ziet ze steeds vaker op de camping: daktenten. Ook de modellen van het Koreaanse iKamper duiken geregeld op in Europa. En dat zal alleen maar meer worden, want de nieuwe iKamper Blue Dot Voyager – kortweg BDV – is een daktent waarmee je gezien wilt worden. Goed nieuws: BDV is nu te koop!

In dit artikel schreven we al over de iKamper Blue Dot Voyager. We spotten hem vorig jaar op de Caravan Salon in Düsseldorf en waren meteen verkocht. Zijn stoere, robuuste uiterlijk en ultraplatte exoskelet maakte indruk. Destijds was de daktent hier nog niet te koop, maar daar is nu verandering ingekomen. Campwerk – de Europese distributeur van iKamper – kan de BVD inmiddels leveren.

Blue Dot Voyager iKamper daktent
Geniet van de vrijheid met de Blue Dot Voyager van iKamper.
Blue Dot Voyager iKamper daktent
Geniet van de vrijheid met de Blue Dot Voyager van iKamper.

iKamper Blue Dot Voyager staat in een wip

Volgens iKamper is de Blue Dot Voyager de snelste tent in het assortiment; hij kan in slechts een paar seconden worden opgezet. Kampeerders hoeven slechts de grendel van het slot te halen en de daktent vouwt vanzelf open. Daarna is het alleen nog een kwestie van de ladder op de juiste plek zetten. Deze kan op meerdere plaatsen staan. Aan de passagierskant, aan de bestuurderszijde of liever aan de achterkant; net wat het beste uitkomt. En reis je weer verder? Ook dan ben je snel vertrokken, want het sluiten van de daktent is weer een peace of cake.

Blue Dot Voyager iKamper
Blue Dot Voyager iKamper

Stevige daktent met een slank design

De iKamper Blue Dot Voyager is niet alleen razendsnel op te zetten, hij is ook nog eens hartstikke plat. Ingeklapt is BDV 18 centimeter, en dat is half zo dik als de meeste andere daktenten. Dit betekent dat je veel parkeergarages gewoon in- en uit kunt rijden met de (ingeklapte) tent op het dak.

Dat de nieuwste iKamper plat is, betekent overigens niet dat je een gammele tent hebt. Integendeel, want het bijzondere exoskelet maakt hem juist stevig. Hetzelfde geldt voor het tentdoek, dat is gemaakt van biologisch katoen en gerecycled materiaal. De stof is met een zwart pigment gecoat. Dit biedt uv-bescherming en zorgt aan de binnenzijde voor een verduisterend effect. Op zonnige dagen houdt het de daktent bovendien lekker koel.

Tekening Blue Dot Voyager iKamper
Tekening Blue Dot Voyager iKamper

Daktent voor één of twee personen

De BDV is er in 2 maten, de tweepersoons Duo en de éénpersoons Solo. De laatste heeft als voordeel dat er nog wat ruimte op je roofrack is om iets mee te nemen, zoals een kano of surfplank. Sowieso zijn er veel mogelijkheden om extra’s toe te voegen aan de daktent. Zo is er ruimte gemaakt voor het monteren van een schop, bijl of ander gereedschap. Bovenop kunnen nog zonnepanelen of opbergboxen worden gemonteerd. Deze accessoires zijn nu nog niet beschikbaar, maar zullen in de loop van het jaar beschikbaar komen.

Zogezegd geldt dat niet voor de iKamper Blue Dot Voyager zelf. Deze is inmiddels op voorraad in de Campwerk-vestiging in Tynaarlo. Als deze op is, is de daktent op korte termijn leverbaar. De BDV Solo kost 3.290 euro en de BDV Duo 3.790 euro.
Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!