Zoek het hogerop met de Hapro Vista daktent

Martine van Kuler

De Waard tenten en VDL Hapro hebben de handen ineen geslagen en een daktent ontwikkeld. De Hapro Vista staat razendsnel en is stormvast. Het is de ideale oplossing voor kampeerders die willen slapen in een échte De Waard, maar ook de vrijheid van het rondtrekken willen ervaren.

Hapro is een bekend merk op het gebied van fietsendragers, dakkoffers, en dakdragers. De Waard kennen we natuurlijk als het oer-Hollandse bedrijf dat al ruim 75 jaar lang kwalitatief uitstekende tenten maakt.

Hapro Vista daktent staat razendsnel

Een van de voordelen van een daktent is dat hij eerder staat dan een reguliere tent vol stokken, haringen en scheerlijnen. Dat gaat zeker op voor de Hapro Vista. Binnen anderhalve minuut klap je hem in of uit. Dus kom je ’s avonds laat aan op de plaats van bestemming, dan kun je zo je bedje in.

Slapen doe je op een vijf centimeter dik koudschuim matras van 210 x 205 centimeter. Voordat je je ogen dichtdoet kun je dankzij de grote ramen nog even genieten van de sterrenhemel. De volgende ochtend ontwaak je fris en fruitig dankzij het hoogwaardige tentdoek lichtgewicht 235-grams katoen. Ventilatieopeningen garanderen een optimale luchtcirculatie. En mocht er ’s nachts onverhoopt een flinke wind opsteken, dan hoef je je geen zorgen te maken: de daktent is stormvast tot 8 Bft.

Hapro Vista daktent
Hapro Vista daktent

Stevig en aerodynamisch

De jarenlange expertise van VDL Hapro in de productie van dakkoffers is duidelijk terug te zien in verschillende elementen van de daktent. Natuurlijk is de Vista voorzien van een hardshelldeksel, wat de aerodynamica van het geheel bovenop de auto ten goede komt en klapperen voorkomt. Tevens houdt dit het brandstofverbruik en de impact op de actieradius bij elektrische auto’s laag. Het robuuste en slagvaste deksel is gemaakt van uv-bestendig polycarbonaat.

Hapro Vista daktent van Hollandse makelij

Duurzaamheid is ook in de kampeerbranche belangrijk. VDL zorgt voor een lage ecologische voetafdruk door de daktent te fabriceren in het Zeeuwse Kapelle. Bovendien is de Hapro Vista volledig gemaakt met uit de EU-afkomstige materialen.

Wij zijn niet de enigen die gecharmeerd zijn van de daktent. Hapro Vista heeft deze week namelijk de prestigieuze Red Dot Design Award gewonnen in de categorie Campers en Caravans: Luifels en daktenten. De Red Dot Design Award is een van ’s werelds meest prestigieuze designprijzen.

De Hapro Vista daktent is inmiddels verkrijgbaar in de XL-versie. Deze heeft een slaapcapaciteit van vier personen en kost 4590 euro. Een kleinere daktent, de Hapro Vista L, is in ontwikkeling en zal in mei beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!