Op avontuur met de Air Cruiser daktent

Martine van Kuler

Hij is verbazingwekkend licht, biedt veel ruimte en staat fier overeind met slechts één druk op de knop. We hebben het over de Air Cruiser daktent van Cinch. Het is een technologisch hoogstandje waarvoor iedere avontuurlijke kampeerder zal warmlopen.

Daktenten winnen aan populariteit. Niet gek, want een daktent is een ideaal kampeermiddel voor avonturiers die toch wat comfort willen. Je slaapt van de grond én je tent is binnen een mum van tijd gebruiksklaar. Dat laatste geldt ook voor de Air Cruiser daktent.

De lichtste daktent op de markt

De Air Cruiser is uiterst gebruiksvriendelijk. Hij heeft geen stokken en er is geen aparte pomp nodig om hem op te zetten. Eén druk op de knop volstaat. Dit maakt hem de ideale reisgenoot.

De daktent is met zijn gewicht van slechts 36 kilo de lichtste op de markt. Opgevouwen is de Air Cruiser van Cinch ook compact met zijn formaat 139 x 97 x 26 centimeter. Dit maakt hem geschikt voor vrijwel alle voertuigen.

Overigens betekent het compacte formaat niet dat je er geen ruimte in hebt. Integendeel zelfs, want de tent heeft een binnenhoogte van 145 centimeter. Dit geeft niet alleen een ruimtelijk gevoel, maar zorgt er ook voor bewegingsruimte. Handig als je je wilt aan- of uitkleden bijvoorbeeld.

Sterrenkijken vanuit de Air Cruiser daktent

Het bed is 130 centimeter breed en 210 centimeter lang. Groot genoeg dus voor twee personen. Je kunt er sowieso een romantisch avondje beleven, want de tent heeft een dakraam waardoor je heerlijk naar de sterren kunt kijken. De ramen rondom bieden bovendien voldoende ventilatie.

Bang voor storm en regen hoef je ook niet te zijn, want de Air Crusher is gemaakt van duurzaam en waterbestendig ripstop polykatoen. Zelfs bij windkracht 7 staat de daktent stabiel.

Zeg je na het lezen van dit artikel: “Die Air Cruiser wil ik hebben.” Tja, dan moeten we je toch teleurstellen, want de daktent is nog niet te koop. Wél kun je hem alvast ‘per-orderen’. Dat kan via onderstaande button. Je betaalt dan 2499 dollar (i.p.v. 2999 dollar), omgerekend zo’n 2300 euro.

Wil je wel een daktent, maar liever een andere? In dit artikel tippen we vijf daktenten voor het hele gezin.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!