Creatief met camper: de ideale thuiswerkplek

Luc Schaepkens

De camper is populair als ideale thuiswerkplek. Vijf procent van de camperbezitters geeft aan de camper als kantoor te gebruiken of dat te willen gaan doen.

Camper scoort als ideale thuiswerkplek

Een groeiend aantal mensen gebruikt hun camper tijdens de coronacrisis als thuiskantoor. Stan Stolwerk, directeur van de NKC: “In deze tijd waarin minder gereisd kan worden, krijgt de camper een creatieve functie als werkplek.” Dit blijkt uit onderzoek onder 6.151 camperaars. Terwijl 2% aangeeft het al te doen, laat nog eens 3% weten het te overwegen. Nog eens 5% van de ondervraagden die nog geen camper bezit, geeft aan erover te denken er een te huren om in te werken.

De meeste camperwerkers gebruiken hun ideale thuiswerkplek in Nederland (41%). Maar er zijn ook camperaars die door Europa reizen (32%). En dan is er een groep die hem voor deur zet en daar werkt (27%). Opgegeven redenen lopen uiteen. Zoals te druk in huis, meerdere thuiswerkers of op zoek naar afwisseling. Maar ook de vrijheid om op verschillende plekken te kunnen werken wordt genoemd.

Waarop letten bij het thuiswerken in de camper

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je in de camper werkt, zo tipt Stolwerk. “Je mag niet zomaar overal met je camper gaan staan. Bekijk welke regels in de gemeente waar je wilt werken gelden.” Op een camperplaats sta je sowieso altijd goed. “Verder: zorg voor goed internet, je wilt niet ineens uit een call gegooid worden omdat de verbinding hapert.” Ook verwarming is een punt van aandacht. “In de meeste campers zit gasverwarming. Zorg dus voor voldoende gasvoorraad, want als het koud wordt, kan het hard gaan.” Voor meer tips over werken in de camper, zie deze blog op de website van de NKC.

Over de NKC
De NKC is met zestigduizend leden Europa’s grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto.

Goed internet in de camper is belangrijk als het je thuiswerkplek wordt. Kijk daarom vooral naar onderstaande video:

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur