Compacte Hymer ML-T 570 ook als Xperience special edition

Marije Onderwaater

Het is alweer een half jaar geleden dat de geheel vernieuwde Hymer ML-T de aandacht trok op de Caravan Salon. Na de indeling ML-T 580 heeft nu de 6,74 meter lange Hymer ML-T 570 een metamorfose gekregen. En de halfintegraal is er ook als special edition: de ML-T 570 Xperience.

Het design, de functionaliteit en de connectiviteit waren de belangrijkste aandachtspunten bij de vernieuwing van de ML-T-serie. Daarbij was Hymers eigen Venture S een bron van inspiratie, het interieur van de ML-T heeft nu ook deze eigentijdse looks. In eerste instantie gold de transformatie alleen voor de ML-T 580. Nu is het de beurt aan de ML-T 570. Zo is onder meer het exterieur aangepakt met nieuwe striping, een luifel met verlichting, een ladder aan de achterzijde en een zwarte dakdrager.

Langere enkele bedden

De 24 centimeter verschil tussen de Hymer ML-T 570 en de 580 zorgt er volgens het merk voor dat de camper compacter is en daarmee nog wendbaarder. De binnenkant heeft weinig te lijden van het verschil in afmeting. Want ook in de ML-T 570 zijn enkele bedden te vinden. Deze zijn 1,90 en 1,86 centimeter lang, wat vooral het bed aan de bestuurderskant ten goede komt. Dat is nu maar liefst 7 centimeter langer dan in de eerdere ML-T 570.

Twee interieurstijlen

Velvet Ash en Native Bamboo zijn de namen van de twee nieuwe interieurstijlen. Laatstgenoemde lijkt het meeste op de Venture S, met zijn accenten van bamboe en vilten wandbekleding. Velvet Ash is een combinatie van donkere houttinten en lichte bekleding op de wanden. Nieuw zijn ook de sfeerverlichting en de multifunctionele rails waar leeslampjes op passen. Overigens heeft Hymer ook de zitgroep – met een comfortabele L-vormige bank – aangepakt, evenals de diverse opbergmogelijkheden in de camper. In het interieur zien we verder gebogen randen en rechte lijnen, en een keuken met een betegelde wand en matzwart beslag. Deze zwarte accenten zijn ook terug te vinden in de badkamer, waar de wastafelwand kan wegschuiven waardoor een douchecel ontstaat.

Hymer ML-T 570
Hymer ML-T 570
Hymer ML-T 570 badkamer
Hymer ML-T 570 badkamer

Zelfvoorzienend reizen

Steeds meer campermerken zorgen dat kampeerders voor langere tijd off grid kunnen gaan. Zo ook Hymer, die de Hymer ML-T 570 uitrust met dieselverwarming, een 80 Ah LiFePO4-accu en het vernieuwde Smart Battery System 2.0, dat ervoor zorgt dat camperaars een tijdje van de stroompaal kunnen wegblijven. Bij zelfvoorzienend reizen hoort ook een flinke koelkast, het compressorexemplaar in de ML-T 570 heeft een inhoud van 154 liter en is zowel links als rechts te openen. Een waterfilter, een tweede toiletcassette, twee zonnepanelen van 75 watt en drie 80 Ah LiFePO4-accu’s met een 1800 watt-omvormer zijn als optie verkrijgbaar. Ook is de halfintegraal voorzien van de Hymer Connect App, die onder meer inzicht biedt in de vulniveaus en waarmee verlichting en verwarming zijn in te stellen.

Hymer ML-T 570 Xperience
De Hymer ML-T 570 Xperience
Hymer ML-T 570 Xperience
De Hymer ML-T 570 Xperience

Special edition: Hymer ML-T 570 Xperience

Hymer presenteerde de vernieuwde halfintegraal op de CMT in Stuttgart als special edition: de Hymer ML-T 570 Xperience. Dit model heeft aan de buitenzijde onder meer speciale bestickering, matzwarte 16 inch Borbet-wielen en een zwarte luifel. Verder is dit model uitgerust met een 93 liter-brandstoftank (in plaats van 71 liter in de reguliere ML-T 570), een 170 pk-motor, 9G-tronic automatische transmissie, diverse assist-systemen en een 10,25 inch MBUX-multimediasysteem met navigatie en achteruitrijcamera. De Xperience heeft een vanafprijs van 141.840 euro.

SpecificatiesHymer ML-T 570

L x b x h: 6,74 x 2,22 x 2,92 meter
Basisvoertuig: Mercedes Sprinter, 150 pk, 6 versnellingen handgeschakeld
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 3047 kg
Laadvermogen: 453 kg
Nederlandse prijs: vanaf 124.940 euro
Modeljaar: 2024
Plattegrond Hymer ML-T 570

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…