Compacte elektrische e-Berlingo camper van Outbase Campervans met subsidie

Luc Schaepkens

Outbase Campervans – de specialist in compacte campers – presenteert een bijzondere compacte camper. Basis is namelijk de Citroën e-Berlingo XL VAN met een 100% elektrische aandrijflijn. We zagen de elektrische e-Berlingo camper in Utrecht. Het is in ons land de eerste elektrische camper die in aanmerking komt voor aanschafsubsidie (SEPP).

Outbase Campervans

Outbase Campervans maakt campers van compacte basisvoertuigen. Je kiest het basisvoertuig – of zorgt daar zelf voor – en vervolgens de gewenste inrichting. We schreven in mei al een artikel over de slimme zelfbouwer. Kies je voor een basisvoertuig met inrichting, dan heb je wat te kiezen. Outbase Campervan levert campers op basis van de Dacia Dokker, de Renault Express Van en de Citroën Berlingo. En die laatste is er sinds kort in de XL VAN-uitvoering ook met een elektrische aandrijving. En ziedaar, de compacte elektrische camper staat op je te wachten.

De uitschuifbare keuken.
De uitschuifbare keuken.

Elektrische e-Berlingo camper van Outbase Campervans kan heel wat

De elektrische e-Berlingo camper is meteen ook de eerste elektrische camper van Outbase Campervans. Het basisvoertuig heeft een accupakket van 50 kwh. Daarmee heeft deze compacte camper een opgegeven actieradius van 280 kilometer. In slechts 30 minuten kun je de batterij weer voor 80% opladen. De elektrische e-Berlingo camper heeft een vanafprijs van 40.000 euro. Leuk feitje: het is de eerste elektrische camper waarop je in 2022 een aanschafsubsidie kunt aanvragen. De zogenaamde SEPP, de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren.

Daarmee is deze compacte camper een uniek aanbod op de markt van elektrische campers. Want het aanbod is schaars en doorgaans twee keer zo duur. Waarbij de actieradius niet evenredig meegroeit. Outbase Campervans bouwt er zijn vertrouwde en praktische inrichting in. Het bedrijf maakt er een tweepersoons camper van, met extra veel ruimte. Er zit verder een uitschuifbare keuken in en diverse luxe opties. De elektrische e-Berlingo kan naar eigen smaak direct worden besteld.

Slaapbank met koelkastlade.
Slaapbank met koelkastlade.

Er is meer te kiezen

Hoeft het niet elektrisch – dus geen elektrische e-Berlingo camper – maar wil je wel compact? Naast de hierboven genoemde basisvoertuigen is er meer keus. Want de Peugeot Partner Long, de Opel Combo XL en de Toyota ProCity Long zijn in de basis dezelfde auto’s als de Citroen Berlingo XL. Mocht jouw voorkeur daar naar uitgaan, dan is daar zeker over te praten. De inbouw begint met de basisunit. Die bestaat onder meer uit de slaapbank. Verder kun je kiezen voor de Side-unit met een kledingkast aan de zijkant.

De Sliding Cook-unit is een luxe uitschuifbare keuken. Compleet met twee pitten, wasbakje en accu voor het waterpompje. Dan is er nog de Driver Side Low Storage. Zoals de naam al aangeeft, krijg je hiermee extra opbergruimte achter de bestuurder. Deze unit past alleen als je kiest voor een basisvoertuig met één schuifdeur. Ze zijn er namelijk ook met een schuifdeur aan iedere kant.

De e-Berlingo trol in Utrecht heel wat bekijks.
De e-Berlingo trol in Utrecht heel wat bekijks.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur