Compacte e-bike QiO EINS P-5 wint Design & Innovation Award

Martine van Kuler

De champagne kan open bij het team achter de QiO EINS P-5. Deze compacte e-bike heeft namelijk een Design & Innovation Award 2022 gewonnen. Volgens de jury is de fiets ‘een transporter in slim formaat’. Tijd voor een kennismaking.

QiO EINS P-5

Hollywood heeft de Oscars, de ANWB heeft de CamperCaravan en Camping van het Jaar en de fietsindustrie heeft de Design & Innovation Awards. De QiO EINS P-5 is in de prijzen gevallen in de categorie Urban. Volgens het juryrapport is de fiets ideaal voor korte ritjes rond de camping.

QiO EINS P-5: veelzijdige fiets in een slim formaat

De QiO Eins valt op door zijn 20 inch wielen en het compacte aluminium frame met lage instap. De P-5 is voorzien van vijf Shimano Nexus naaf-versnellingen en een krachtige Bosch-motor. Voor het opladen is de accu dankzij de handige positie van de staande achtervorken eenvoudig te verwijderen en aan te sluiten op het lichtnet . Dankzij de verende zadelpen heeft je achterwerk niet al te veel te lijden op hobbelige, onverharde (camping)wegen.

Deze compacte e-bike zet je zo in de camper

Veel camperaars nemen een fiets mee op vakantie en e-bikes worden steeds populairder. Een grote e-bike neem je echter niet zo makkelijk mee op vakantie. De QiO EINS P-5 heeft een compact formaat, opklapbare pedalen en een 90° draaibaar stuur. Hierdoor past hij prima in de garage van een camper. Dankzij het handvat kun je hem er ook weer makkelijk uit halen. De aanbevolen verkoopprijs van de QiO EINS P-5 is 3.699 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van QiO-bikes.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!