Carado T135

Compacte en complete halfintegraal op 5,94 meter: Carado T135

Marije Onderwaater

Kamperen in een compacte en complete camper van nog geen 6 meter? Dat kan in de Carado T135. Deze halfintegraal met Frans bed en ruime badkamer heeft alles aan boord voor een onvergetelijke vakantie.

Het interieur van de Carado T135 doet zeer ruim aan. Dat is te danken aan het ontbreken van hoge kasten, waardoor er open zichtlijnen ontstaan. In combinatie met de grote ramen en de drie dakluiken zorgt dit voor veel ruimtegevoel.

Overal bovenkasten

Op een lengte van 5,94 meter zijn alle voorzieningen aanwezig: van een 2 meter lang bed tot een flinke badkamer. Opvallend zijn ook de vele bovenkasten, die vanaf de cabine aan de bestuurderszijde over de gehele lengte naar het bed toe doorlopen.

Carado T135 Frans bed
Carado T135 Frans bed

Lang Frans bed

Carado kiest in de T135 voor een Frans bed. Dat is 2,00 meter lang en 1,35/1,15 meter breed. Bij het voeteneinde staat een kastje, met aan de zijkant een open vak dat vanaf het bed bereikbaar is. Boven het hoofdeinde is ook nog een geïntegreerd vak te vinden. Sfeerverlichting tegen de achterwand maakt het hier extra gezellig.

Grote badkamer

De badkamer, achterin naast het bed, is groot en uitgerust met een banktoilet, wastafel, kastje en een spiegel. Met een scherm creëer je hier binnen een handomdraai een douchecabine.

Carado T135 doorkijk
Carado T135 doorkijk
Carado T135 badkamer
Carado T135 badkamer

Comfortabel tv kijken

De zitgroep, met dinettebank en draaibare cabinestoelen, is ruim van opzet. Er zijn vier gordelplaatsen in de Carado T135. De televisie vindt een plekje achter de bank, boven het kastje bij het bed. Zo kun je zowel vanaf de cabinestoelen als in bed relaxed tv kijken.

Keuken met grote bovenkasten

In de keuken twee gaspitten en een ronde spoelbak. Het werkblad biedt voldoende ruimte om een maaltijd te bereiden. Een afvalbak is geïntegreerd in het kastje onder de spoelbak, met daarboven de besteklade. Onder het kookstel is plaats voor de koelkast. Die heeft een inhoud van 78 liter en een vriesvak van 11 liter. De bovenkasten zijn groot genoeg voor borden, glazen en voorraad.

Carado T135 dinette
Carado T135 dinette
Carado T135 keuken
Carado T135 keuken

Verrassend veel bagageruimte

De campingtafel, -stoelen, jerrycan, stroomkabel en barbecue passen allemaal onder het bed. Deze bergruimte is van buiten af bereikbaar. De meest basic kampeerspullen kun je hier makkelijk kwijt. En de fietsen? Die gaan op het rek achterop de Carado T135. Ook met een camper van 5,94 meter kun je dus alles meenemen.

Fiat Ducato

Basisvoertuig van deze Carado-halfintegraal is de Fiat Ducato met 2.2 MultiJet 140 pk motor. De Fiat staat bekend als een betrouwbare reispartner die schoon, zuinig en veilig is.

Creëer de Carado van je dromen

Wie de Carado T135 nog rijker wil uitrusten, kan kiezen voor diverse optionele pakketten. Zo is er het Pro-pakket, met onder meer een voorbumper in carrosseriekleur, 16 inch lichtmetalen wielen en een geïsoleerde afvalwatertank. Het Style-pakket is uitgerust met een stoer front, bestaande uit een zwarte grille met chromen strips, zwart omlijste koplampen en een zwarte skid-plate die de kwetsbare camperonderdelen beschermt.

Super-de-luxe en ultra-veilige Carado

In het Pro+-pakket krijgt is het exterieur zilver van kleur. Dit pakket bestaat verder onder meer uit alles uit het Style-pakket – inclusief lederen stuurwiel en versnellingspook –, folding cab blinds, een 3,5 meter lange luifel en ingelegde ramen. En wil je nóg meer veiligheid? Kies dan voor het Chassis-veiligheidspakket met diverse assist-systemen.

Carado campers
Carado campers

Campers uit Zuid-Duitsland

Alle campers van Carado komen tot stand in de Zuid-Duitse Allgäu, waar het ontwerpproces plaatsvindt. De fabriek van Carado staat in Neustadt in Sachsen, zo’n 60 kilometer van Dresden. Camperliefhebbers kunnen hier terecht voor een rondleiding die de hele totstandkoming van de Carado-campers in beeld brengt. Aanmelden kan via de website.

Dealers Carado

De dealers van Carado kunnen alles vertellen over de Carado T135 en de optionele pakketten om van deze compacte halfintegraal een échte droomcamper te maken. Alle dealers zijn hier te vinden.

SpecificatiesCarado T135

L x b x h: 5,94 x 2,32 x 2,90 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 2729 kg
Laadvermogen: 431 kg
Nederlandse prijs: vanaf 79.590 euro
Plattegrond Carado halfintegraal

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…