Kabe Imperial i790 LQB exterieur

Comfortabel reizen in Kabe Imperial i790 LQB met queensbed

Marije Onderwaater

Zon, regen, sneeuw, wind: welk weer het ook is, kamperen in de campers en caravans van Kabe is altijd comfortabel. Dat geldt ook voor de nieuwe Kabe Imperial i790 LQB, een luxe integraalcamper met een queensbed én drie extra slaapplaatsen.

Het Zweedse Kabe telt vijf camperseries, allemaal op de Mercedes Sprinter. Naast de buscamper Van, de halfintegraal Novum en de crossover Royal zijn er twee integraalseries. Dat zijn de Crown – waar je hier meer over leest – en de Imperial. Voor 2024 krijgt de Imperial er, net als de Crown, een plattegrond bij: de i790 LQB.

Kabe Imperial i790 LQB plattegrond
Kabe Imperial i790 LQB plattegrond

Kortste Imperial-integraal

Met zijn 7,90 meter is de nieuwe Kabe Imperial i790 LQB de kortste camper in deze serie. Dat neemt niet weg dat er genoeg ruimte is om met een gezin op pad te gaan. Met de cabinestoelen gedraaid is er in het zitgedeelte – met hoekbank – plek voor vijf personen. Ook zijn er vijf goedgekeurde zitplaatsen mogelijk. Voor de bank is er keuze uit zes meubelstofferingen die allemaal voor een eigen interieursfeer zorgen. Kabe biedt drie textielsoorten, twee ledersoorten en één stof van kunstleder. De bank is uitgerust met ergonomisch gevormde zitkussens en sierkussens.

Imperial i790 LQB interieur
Imperial i790 LQB interieur

Keuken in Kabe-kwaliteit

De hoekkeuken in de Imperial i790 LQB is van de hoogste Kabe-kwaliteit. Het werkblad is gemaakt van de hoogwaardige kunststofsoort corian. De keuken is verder uitgerust met een driepitskookstel, een spoelbak met mengkraan, een ingebouwde oven en kasten met soft-close sluiting. Daar tegenover staat een TecTower-koelkast.

Naast de keuken is de douche te vinden met aan de overkant het toilet en de wastafel.

Imperial i790 LQB keuken
Imperial i790 LQB keuken

Royaal slapen in queensbed

In de Kabe Imperial i790 LQB slaap je als thuis. Dat is te danken aan het royale queensbed, dat is uitgerust met een aluminium bedframe en een elektrisch verstelbaar hoofdeinde dat is bekleed met imitatiesuède en verlichting heeft. Boven de zitgroep hangt een elektrisch hefbed waar twee personen in kunnen slapen. De bank is om te bouwen tot een vijfde bed.

Kabe Imperial i790 LQB winter
Kabe Imperial i790 LQB winter

In de winter op reis

Basisvoertuig van alle Kabes is de Mercedes Sprinter op een AL-KO-chassis. De Sprinter is uitgerust met een 170 pk-motor, een 9G-tronic automaat en alle mogelijke veiligheidssystemen.

Reizen met de Kabe Imperial i790 LQB kan zomer en winter. In koude maanden is het in deze Zweedse integraalcamper behaaglijk warm dankzij onder meer de Alde Compact 3030 centrale verwarming, de vloerverwarming, de dubbele ramen, het thermogordijn en de uitstekende isolatie. Alle watertanks zijn vorstbestendig.

De Kabe Imperial i790 LQB heeft een vanafprijs van 245.015 euro. Via onderstaande button zie je wat deze luxe integraalcamper nog meer heeft te bieden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…