Cobb Barbeque

Luc Schaepkens

De Cobb barbecue is een draagbare barbecue. Deze kleine barbecue is een bijzonder compacte en veelzijdige grill. De Cobb premier barbecue is oorspronkelijk bedacht in Afrika om het veilig koken te bevorderen en dit ter vervanging van het open vuur. Met de Cobb barbecue kan je eenvoudig en veilig barbecueën op de camping, op de boot, in de tuin, op je terras, enz.

De mantel

De mantel van de Cobb is van RVS gemaakt. De mantel zorgt er voor dat de warmte blijft waar die hoort: aan de binnenkant. Hierdoor is de Cobb altijd koel aan de buitenzijde en kan je de Cobb ook op tafel, in het (droge) gras of op de boot gebruiken. Door de rubber voetjes glijdt de Cobb niet weg.

Kom met vuurkamer en goot.

In het midden van de kom zit de vuurkamer met rondom openingen voor luchttoevoer. In de vuurkamer stop je de aanmaakblokjes, waarna je het vuurrooster plaatst. De goot heeft drie functies. In de eerste plaats worden hierin het vet en het vocht opgevangen dat van het vlees afkomstig is. Dit komt dus niet op de briketten, waardoor er geen rookontwikkeling is. Daarnaast kan je in de goot groenten meekoken. Als laatste kan je in de goot bijvoorbeeld een scheut bier of wijn doen tijdens het barbecuen, waardoor er een nog lekkerder smaak aan het vlees of de vis wordt gegeven.

Vuurrooster en pannenhouder.

Het vuurrooster is van roestvrij staal gemaakt en zit in de vuurkamer (zie volgende plaatje). Op het vuurrooster worden de briketten gelegd en aangestoken. Op de drie naar boven stekende delen kan een pan of ketel worden geplaatst.

Grillplaat.

Een geperforeerd kookoppervlak om te grillen, barbecuen, bakken en roken.
Met behulp van de meegeleverde vork kan je de grillplaat tijdens het gebruik van de Cobb verwijderen zonder je handen te branden. Door het geperforeerde oppervlak wordt vet en olie afgevoerd naar goot van de kom. De grillplaat is voorzien van een makkelijk reinigbare anti-aanbaklaag.
Het oppervlak van de plaat bereikt een temperatuur van 250 graden Celsius tijdens gebruik, terwijl de buitenkant van de Cobb gewoon koel blijft!

Deksel

Gemaakt van roestvrij staal. De gaatjes in het deksel zorgen voor een gelijkmatige trek in de barbecue waardoor er een constante kooktemperatuur heerst in de Cobb.

Veiligheid

Tijdens het gebruik blijft de buitenkant van de Cobb steeds koel en dit op ieder oppervlakte

Veelzijdigheid

Barbecueën, grillen, roken en bakken is mogelijk

Draagbaar

Door zijn licht gewicht en compacte omvang is de Cobb eenvoudig te dragen.

Zuinigheid

Om een volledige maaltijd te bereiden heeft u slecht 8 tot 10 briketten (houtskoolblokjes) of een cobblestone nodig. Een nadeel van de cobblstone is wel dat eenmaal aangestoken de hele briket (want dat is het eigenlijk) op zal branden.  Groot voordeel is dat er geen aanmaakvloeistoffen of blokjes aan te pas hoeven te komen. Het is gewoon aansteken 5 minuten wachten en grillen.
Bon appetit!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur