Clever Move 600: buscamper op Citroën

Luc Schaepkens

Clever Mobile is een volle dochter van Pössl. De Clever Move 600 heeft standaard de Citroën Jumper als basis. Liever een Fiat? Dat kan tegen meerprijs ook.

Breed bed in Move 600

Het bed achterin de Move valt op vanwege de bedmaat van 1,60 bij 1,94 meter. Het is dwars achterin geplaatst. De kastjes eronder zijn smal en hoog. Daardoor kun je onder het bed heel wat bagage kwijt. Nadeel is dat je een volle meter in de hoogte moet overbruggen bij het naar bed gaan. Daarvoor is – voor een meerprijs van 100 euro – een trede voorzien in de wand. Een uitkomst voor de wat minder sportieve bedgangers onder ons.

Indeling

De indeling van de Move is verder klassiek te noemen. Het interieur van de in Hongarije gebouwde buscamper heeft een lichte houttint. De badkamer is voorzien van een – te openen – raam. Handig voor de ventilatie. In het dak zit een zogenaamde paddenstoel ter ontluchting. De zithoek is krap bemeten. Wil je normaal op de dinettebank kunnen zitten, dan moeten de cabinestoelen eerst worden omgedraaid. Anders kan de tafel niet ver genoeg naar voren.

Koelkast ook van buiten bereikbaar

De koelkast – met een inhoud van 70 liter – staat aan de kopse kant van het keukenblok. Je pakt dus ook als je buiten staat gemakkelijk een koel drankje. Verder zien we twee pitten en een aantal laden om je keukenspullen in op te bergen. Voor de verwarming zorgt een Truma 4 Therme. De gasbun is van binnen bereikbaar. Is het gas op, dan hoef je dus niet de kou in om de fles te verwisselen.

Als Move Kids met 4 slaapplaatsen

De Move 600 is standaard voorzien van zaken als een cruise control, motor-airco en een airbag voor de bijrijder. Ook een hordeur, een regengoot met led-verlichting en de plisé-verduistering zitten er standaard op. Zelfs een elektrische opstaptrede, twee 95 aH huishoudaccu’s en 16 inch lichtmetalen velgen zijn bij de prijs inbegrepen. Optioneel is het Clever Move Kids-pakket. Dan krijg je een tweede – iets smaller – bed boven het dan lager geplaatste onderste. Zo heb je vier slaapplaatsen achterin. Dit kost 1000 euro extra.

De Move is 5,99 meter lang, 2,05 meter breed en 2,65 meter hoog. Hij mag maximaal 3500 kilo wegen. Onder de kap de 2.3 liter 140 pk sterke euro 6d diesel. Prijs in Duitsland voor deze Pössl-dochter: 37990 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur