City Camp Randers is een mooie camping in Denemarken

Luc Schaepkens

In 2017 stonden we op camping City Camp Randers bij het Deense plaatsje Randers. Geen afgebakende plekjes. Maar keus uit plekken tussen de bomen, helemaal vrij of met een fantastisch uitzicht. Op en rond deze camping in Denemarken is er heel wat te doen.

Uitzicht in Denemarken

Wij hadden een plekje aan de uiterste rand van de camping. Het uitzicht is er fantastisch. Je ziet veel groen met beneden – tussen de bomen – de rivier. Er staat zelfs een hottub waarin je van het uitzicht kunt genieten. Beheerder Ronni en zijn zus Bianca namen deze camping in Denemarken over van hun ouders.

Plek met uitzicht op City Camp Randers.
Plek met uitzicht op City Camp Randers.

City Camp Randers kent geen hokjesgeest

De toeristische plekken op City Camp Randers in het noorden van Denemarken zijn ruim en divers. Op open veld of onder en tussen de bomen. Het is net het leuke van deze camping, vinden wij. Geen hokjesgeest, geen afgebakende vierkante vakjes. Het terrein is puur natuur met hoogteverschil en veel groen. Iets meer dan de helft van de plekken zijn vaste plaatsen. Je kunt er ook cabins – houten huisjes – huren. Het sanitair is er op zijn Deens. Oftewel ruim en schoon. Een douchehokje op zijn Deens is een grote kamer met douche, wastafel, toilet en bank. Je denkt de eerste keer dat je per ongeluk een groepsdoucheruimte bent binnengestapt. Douchen is bij de prijs inbegrepen. Geen gedoe met muntjes of wat dan ook.

Het sanitairgebouw heeft – ook al op zijn Deens – meer functies. Zo is er een ruimte met een kookplaat, twee ovens en een magnetron. Je kunt er je maaltijd klaarmaken en desgewenst ook opeten. Het schijnt gebruikelijk te zijn, zo’n sanitairgebouw op een camping in Denemarken. De camping heeft een – niet al te groot – overdekt zwembad waar het altijd lekker warm is. In de zomer kan het dak open en zwem je heerlijk buiten.

Klimbos en golfterrein om de hoek

City Camp Randers ligt naast een groot golfterrein. In het naastgelegen bos kun je klimmen. In de rivier kun je kayakken. En als je moe bent, trek je de kayak het water uit en wacht je op vervoer terug naar de camping. Wandelen en fietsen kan er natuurlijk ook, zoals bijna overal in het mooie Denemarken. Er is een winkeltje (foto naast de tekst) voor het hoognodige. Gas is er ook verkrijgbaar. Lekker eten kun je in het restaurant van het golfterrein. Belachelijk lekker eten doe je bij restaurant Fladbro Kro. Door het bos wandel je er zo naar toe, het is ongeveer 900 meter. Maar je kunt ook met de auto afdalen. Een aanrader, wij hebben zelden zo’n lekker menu voorgeschoteld gekregen.

De eerste reserveringsautomaat

Al in 2017 had City Camp Randers een reserveringsautmaat bij de receptie. Het lijkt op een pinautomaat, maar je kunt er een plek op de camping kiezen. Ook als er niemand aanwezig is of het middagpauze is. Bij andere campings sta je dan bij een gesloten slagboom te wachten. Ook heel laat of heel vroeg aankomen is zo geen probleem. Helemaal niks aan te merken dan op deze fijne camping in Denemarken? Nou, vooruit. Er blijkt namelijk in de buurt een speedwaybaan te liggen. Heerlijk voor de motorliefhebber. Maar wij dachten toch even ‘wie haalt het in zijn hoofd in zo’n rustig groen gebied?’. Het duurde al met al misschien een uurtje, toen was het weer helemaal stil. Het was ook niet oorverdovend, je hoorde het in de verte.

Heb je ee actieve dag gehad in het klimbos? Of heb je Randers – vraag op de camping vooral naar de kortingsbonnen – bezocht? Dan is het daarna heerlijk genieten van het uitzicht. Onder je luifel trek je een fles van de lekkere campingwijn open. Overigens geen Deense, maar een Cabernet Sauvignon.

Informatie over de camping

Camping Randers City Camp
Adres: CVR: 32274064, HEDEVEJ 9, 8920 RANDERS NV

Land: Denemarken
Afstand vanaf Utrecht: 801 kilometer
Geopend: het hele jaar
Aantal plaatsen: 120

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur