Citroën Type H ombouwkit voor Spacetourer: de Retro-Campster

Luc Schaepkens

In 2018 was er opeens een ombouwkit die de Citroën Jumper deed lijken op de legendarische HY ribbeltjesbus. Caselani maakt nu eenzelfde kit die past op de Citroën Spacetourer. Het resultaat: o.a. een megacoole Retro-Campster.

Citroën Type H Retro-Campster is hebbeding

Wie kent de legendarische Citroën HY bus – met zijn golfplaten en vierkante hoeken – nou niet? Dit icoon was van 1948 tot 1981 het vaste gezicht van de Citroën bedrijfsbussen. En uiteraard van de nodige campers. In 2018 was er opeens een Type H ombouwkit voor de Citroën Jumper H2L2. De Pössl Roadcamp R in deze uitvoering heette destijds Wildcamp (foto onder de tekst). De kits waren niet aan te slepen. Nu nog steeds zijn er mensen naar op zoek. Er zouden er echter maar zeventig stuks van worden gemaakt. Het was namelijk de Type H 70th Aniversary Van. Lees hier ons artikel van destijds over deze Wildcamp.

Ombouwkit voor Spacetourer

De Type H ombouwkit komt naar verluidt nu ook beschikbaar voor de Spactourer. Daarmee is het o.a. mogelijk om een Retro-Campster te maken. De computerbeelden van de fabrikant laten het zien. De nieuwe kit komt onder de naam Citroën type HG op de markt. Onder licentie van de Franse autobouwer zal hij in Italië worden gemaakt. Ongeacht de wielbasis – de Spacetourer is er in drie lengtes – past de set. De fabrikant heeft al laten weten dat een hefdak geen probleem vormt. Naast de bestaande standaard Citroën-kleuren komen er acht nieuwe kleuren bij om uit te kiezen. Die grijpen terug op de kleuren van de vroegere HY bussen.

De vorige kit van de Jumper moest – met montage en een verfje – zo’n 20.000 euro kosten. De prijs van deze kit is nog niet bekend, al zal hij niet veel goedkoper zijn. Voordeel daarvan is dat hij naar verwachting behoorlijk exclusief zal blijven. Is de prijs geen beletsel? Reserveer dan heel snel. Dat kan op www.TypeH.eu.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur