NKC Weegdagen

Check of je overgewicht hebt: gratis NKC weegdagen in juni

Marije Onderwaater

Sla je totaal op tilt na het lezen van deze kop? Dan kunnen we je geruststellen: het gaat hier natuurlijk om je camper. Om zoveel mogelijk kampeerders een veilige reis te bezorgen, komen de NKC Weegdagen er weer aan. Op drie zaterdagen in juni is het mogelijk om gratis je camper te checken op overgewicht.

Dat de NKC Weegdagen hard nodig zijn, werd vorig jaar duidelijk. Toen bleek dat een derde van de campers te zwaar was beladen. Met deze dagen wil Europa’s grootste camperclub mensen met een kampeerauto bewust maken van het belang van een veilige reis. Ook wil NKC naar eigen zeggen de drempel naar de weegbrug verlagen. Voor bestuurders met een B-rijbewijs is het nu nog toegestaan om een voertuig met een toegestane maximummassa van 3500 kilogram te besturen. En voor je het weet, zit je daar overheen.

Overigens pleit de NKC samen met Europese belangenorganisaties al langer voor een verhoging van de toegestane maximum massa. De wijziging lijkt in zicht nu de EU werkt aan de vierde rijbewijsrichtlijn, waarbij een verhoging naar 4250 kilogram in het verschiet ligt.

Boete voor overgewicht

Om verschillende redenen is het belangrijk niet met een te zware camper te rijden. Ten eerste is het niet bevordelijk voor de rijstabiliteit en het remvermogen. En daarnaast is het ook niet toegestaan en maak je bij controle dus kans op een boete. Wil je zeker weten dat je veilig rijdt? Kom dan met je beladen camper naar een van de drie NKC Weegdagen. Wegen is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Camper stapelbed
Camper stapelbed

NKC Weegdagen in juni

Dit zijn de data en locaties van de NKC Weegdagen:

Zaterdag 10 juni – Zwolle
Adres: Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle (terrein PEC Zwolle)
Tijd: 10.00 tot 14.00 uur

Zaterdag 17 juni – Nieuwegein
Adres: Ravensewetering 1, 3439 ZZ Nieuwegein (terrein Down Under)
Tijd: 10.00 tot 14.00 uur

Zaterdag 24 juni – Tilburg
Adres: Goirlese Weg 34, 5026 PC Tilburg (terrein Willem II)
Tijd: 10.00 tot 14.00 uur

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…