Chausson S514 Sport Line

Chausson S514 Sport Line: smalle halfintegraal uit Frankrijk

Marije Onderwaater

Chausson staat bekend om zijn campers die nét even anders zijn. Ook met de smalle halfintegraal S514 levert het Franse merk weer een opvallende camper af. We nemen de Sport Line-uitvoering onder de loep.

Stoer grijs en veel laadvermogen

Aan de buitenkant zie je direct dat de Chausson S514 Sport Line anders is dan andere campers. Geen standaardwit of zwart, maar stoer grijs met neongroene striping. De zwarte accenten, grijze luifel en meegespoten bumpers maken hem helemaal af. Dit is een camper waarmee je gezien kunt worden! Daar komt bij dat deze smalle halfintegraal behoorlijk wendbaar is. Met zijn breedte van 2,10 meter komt hij eerder in de buurt van een buscamper dan van een halfintegraalcamper. Zijn lengte van 5,99 meter draagt bij aan de compactheid van deze Franse nieuwkomer. Het gewicht is trouwens ook om over naar huis te schrijven. Bij een maximaal totaalgewicht van 3500 kilo heeft de camper een laadvermogen van 880 kilo. En dat is veel!

Rijke uitrusting Sport Line

In de Sport Line-uitvoering is de Chausson S514, die op de Ford Transit staat, rijk uitgerust. Het begint al met de 170 pk-motor, die een stuk krachtiger is dan de 130 pk-motor in de reguliere uitvoering. Verder heeft de Sport Line een automatische zesversnellingsbak. In de cabine cruise control, manuele airco, een dubbele airbag, Start & Stop, elektrische verwarmbare buitenspiegels en nog veel meer. De cabinestoelen zijn in hoogte verstelbaar, voorzien van armleuningen én ze hebben dezelfde bekleding als de banken. Het interieur van de smalle halfintegraal is fris en toch warm. De bovenkasten en meubelpanelen hebben een licht houtdecor. Voor de bekleding, het tafelblad en het aanrechtblad koos Chausson juist voor grijs. Ook de vloer heeft een grijstint.

Chausson S514 Sport Line interieur
En zo ziet de Chausson S514 Sport Line er van binnen uit.
Chausson S514 Sport Line interieur
En zo ziet de Chausson S514 Sport Line er van binnen uit.

Vlinderbed voor meer ruimte

Een dwarsbed als dat van de Chausson S514 Sport Line kom je niet vaak tegen. Het heeft een afmeting van 1,89 x 1,32 meter en kan naar het midden toe openklappen. Chausson noemt dit zelf een ‘vlinderbed’. Wanneer het bed is opgeklapt, is de bergruimte eronder bereikbaar. En die is groot! Door deze slimme oplossing kan er zelfs een fiets mee. De zitgroep is nog om te bouwen tot een derde bed van 1,85 meter lang en 0,90 meter breed. Er zijn vier zitplaatsen.

Chausson S514 vlinderbed
Een bijzonder vlinderbed.
Chausson S514 vlinderbed
Een bijzonder vlinderbed.

Ruimtebesparend Variobad met draaibare wand

De Variobadkamer is uitgerust met een draaibare wastafelwand. Een ruimtebesparende oplossing waar veel camperbouwers voor kiezen. Zoals op de foto is te zien, draait de wastafelwand over het toilet heen. Zo ontstaat een douchecabine. In de S514 Sport Line is er dan zelfs nog plek om douchegel of shampoo neer te leggen.

In de keuken twee gaspitten, een ronde spoelbak en een verlengstuk voor het aanrechtblad. De koelkast heeft een inhoud van 87 liter.

S514 Sport Line Variobad
S514 Sport Line Variobad
S514 Sport Line keuken
S514 Sport Line keuken
S514 Sport Line garage
S514 Sport Line garage

SpecificatiesChausson S514 Sport Line

L x b x h: 5,99 x 2,10 x 2,75 meter
Rijklaargewicht: 2620 kg
Maximaal gewicht: 3500 kg
Prijs: n.n.b.
S514 Sport Line Variobad

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…