Caravelair Alba 390 – compacte en betaalbare caravan

Martine van Kuler

Wil je een nieuwe caravan? Niet te groot, niet te duur, maar wel een van een degelijke kwaliteit? Grote kans dat de Caravelair Alba 390 op je lijstje van mogelijke aankopen staat. Campingtrend neemt dit reispaleisje onder de loep.

Franse Caravelair

Het Franse Caravelair staat bekend om zijn compacte en betaalbare caravans. Met de Alba 390 maakt het merk deze reputatie waar. De 4,60 meter lange caravan staat op een Trigano-chassis en zowel het dak als de bodemplaat is gemaakt van gfk. Dat betekent bescherming tegen hagelschade aan de bovenkant en tegen schade door opspattende stenen aan de onderkant.

Niet groot, wel compleet

Zogezegd is de Caravelair Alba 390 ‘slechts’ 4,60 meter lang. Toch kun je er met twee, drie of zelfs vier personen mee op vakantie. Voorin vind je een vast dwarsbed voor twee personen van 1,40 bij 1,95 meter. Links achterin bevindt zich een dinette met treinzit. Deze kan worden omgebouwd tot een tweede slaapplek van 1,20 meter breed. Prima voor een tiener of volwassene, of zelfs voor twee kleine kinderen.

Naast de dinette is de badkamer geplaatst. Verwacht hier geen enorme luxe, maar met de douchebak met douche, opklapbare wastafel en het Thetford-cassettetoilet heb je toch goede sanitaire voorzieningen.

In het midden van de Alba 390 vind je een kleine keuken, die is voorzien van een koelkast met een inhoud van 85 liter, een rvs-spoelbak met afdekplaat, een driepitskookplaat en een verswatertank van 25 liter. De stijlvolle – oke, over smaak valt niet te twisten – witte bovenkasten zorgen voor aardig wat opbergruimte.

Betaalbare instapcaravan

Er zijn extra uitbreidingspakketten voor de Caravelair Alba 390, dat is aan te raden als je bijvoorbeeld schokbrekers wilt. En als je extra luxe wenst ­– denk hierbij bijvoorbeeld aan een flexibele handdouche, luxe bekleding en een panaromadakraam – dan kun je kiezen voor de Alba Style-uitvoering. Kies je niet voor de extra opties, dan is de Caravelair Alba 390 verkrijgbaar voor 15.745 euro.

SpecificatiesCaravelair Alba 390

LxBxH: 4,60 x 2,10 x 2,58 meter
Lengte opbouw: 4,60 meter
Aantal slaapplaatsen: 3/4
Leeggewicht: 750 kilo
Maximaal gewicht: 1000 kilo
Prijs: 15.745 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!