Caravelair 2022: uitbreiding Alba serie en jubileummodel van de Antares

Luc Schaepkens

Het Caravelair 2022 nieuws: een forse uitbreiding van de populaire Alba-serie. En wel met de Alba Style-variant. Ter ere van het 60-jarig bestaan komt er ook een Antares Titanium Anniversary-serie.

Caravelair

De Franse caravanproducent Carvelair kijkt tevreden terug op het afgelopen modeljaar waarin ze beter dan gemiddeld scoorden. Kamperen zit namelijk in de lift. Maar het helpt natuurlijk ook dat Caravelair leuke caravans maakt. En dat tegen eveneens leuke prijzen. Het gewicht is laag en de prijs-kwaliteitverhouding is prima. Reden om komend seizoen voort te borduren op de ingeslagen weg.

Interieur Alba 390.
Interieur Alba 390.

Caravelair 2022: de Alba serie

De Alba krijgt voor het nieuwe seizoen de body van de Antares Style van vorig seizoen. Het enige verschil is dat hij de huidige Alba-bumper krijgt. Dat maakt dat de nieuwe Caravelair 2022 Alba er heel robuust uitziet. Het bekende Pack Travel wordt ook uitgebreid. Dat pakket bestaat uit de stabilisatiekoppeling AKS 3004, schokbrekers en een 75 bij 30 centimeter groot serviceluik. Daarbij nog de reservewielhouder in de disselbak. Bij dit alles komt nu ook een vers- en afvalwatertank. Tegelijk vervalt het uitgebreidere Pack Ambition. Verder geen nieuws. De indelingen zijn namelijk gelijk aan seizoen 2021.

Interieur Alba Style 430.
Interieur Alba Style 430.

De Alba Style heeft alle luxe

Wil je een Alba van Caravelair met alle luxe? Dat kan met de Alba Style serie (foto boven het artikel). Dat is de Alba, maar dan met looks en uitrusting die richting de duurdere Titanium-serie gaan. Het is een aantrekkelijke caravan met een hoog uitrustingsniveau. Je ziet het onder meer aan het meubelwerk met zijn fraaie bekleding. Maar op de Alba Style zit nog een hele waslijst aan extra’s”

  • Polyester zijbeplating en schokbrekers.
  • AKS 3004 stabilisator en een serviceluik van 100 bij 40 centimeter.
  • Reservewielhouder in de disselbak.
  • Schapjes onder de bovenkasten met verlichting.
  • Bovenkastdeurtjes in twee kleuren en led-verlichting onder de werkbladen.
  • Vier led-spotjes met usb-aansluiting en een groot dakluik van 70 bij 50 centimeter.
  • Comfortmatras op het tweepersoons vaste bed van 15 centimeter dik.
  • Luxe Sydney-bekleding en een Trumatherme 5 liter boiler.
  • Kraan met uittrekbare slang en douchekop, en een douchegordijn.
  • Vaste watertank 50 liter en een losse vuilwatertank van 30 liter.
Interieur Antares Titanium 455.
Interieur Antares Titanium 455.

Antares Titanium jubileummodel

Caravelair viert komend seizoen haar 60-jarig jubileum. En dat gaan we zien. De Antares Titanium-modellen krijgen namelijk het Anniversary-logo opgeplakt.  In de praktijk komt dit neer op veel voordeel door een extra aantrekkelijke prijs. De Antares Titanium Caravelair 2022-serie wordt daarbij komend jaar ook voorzien van nieuwe bekleding en aangepaste striping. Ook komen er twee nieuwe indelingen: de Antares Titanium 450 en de 470.

Beide caravans hebben aan de achterzijde een rondzit. In het midden van de caravan de hangkast met toilet. Daar tegenover de keuken en de buitendeur. Voorin bij de 450 twee enkele bedden. Die bouw je net zo gemakkelijk om tot een kingsize bed. Voorin de 470 een groot eilandbed. De Antares Titanium 470 is daardoor 30 centimeter langer dan de 450.

Interieur Artica 455.
Interieur Artica 455.

De nieuwe Artica 542

De Artica-serie krijgt nieuwe bekleding. Ook wordt een extra luxe indeling toegevoegd: de Artica 542. Deze caravan heeft een binnenlengte van 5,6 meter. Voorin een ruime rondzit. In het midden een ruime bad-doucheruimte. Daar tegenover de grote keuken. Achterin staan twee enkele bedden die ook nog eens tot een groot bed zijn om te bouwen.

Deze Artica 542 heeft bovenop de toch al ruime uitrusting van de serie standaard een extra sky-roof in het front boven het voorraam en de Truma Combi 4 verwarming/boiler. Uiteraard heeft de Artica-serie standaard de 150 liter XL-Freeze koelkast.

Caravelair 2022 prijzen

De basisserie van Caravelair, de Alba is verkrijgbaar vanaf 14.750 euro. De Alba Style begint bij 17.075 euro. De Antares Titanium wisselt vanaf 20.195 euro van eigenaar. En de Artica start bij 23.950 euro.

De prijzen zijn all-in. Dus inclusief 21% btw, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken. Caravelair geeft op alle modellen 3 jaar fabrieksgarantie en 7 jaar garantie op vochtinwerking.

We schreven eerder ook een artikel over de interessante Caravelair Titanium modellen. Je leest het artikel hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur