Wide Path Camper is ingenieuze fietscaravan

Martine van Kuler

Kamperen is populair en fietsen ook. Een fietsvakantie is dé gelegenheid om beide te combineren. Maar wat doe je als je geen zin hebt om bepakt en bezakt rond te fietsen? Een fietscaravan is de oplossing. Met de uitschuifbare Wide Path Camper steel je de show op het fietspad.

De Wide Path Camper is een ingenieuze fietscaravan die je door middel van een trekhaak aan de achteras van een e-bike kunt bevestigen. Tijdens de rit is hij 1,75 meter hoog en 1,49 meter lang. Tot zover niks bijzonders. Dat komt pas als je op de plaats van bestemming bent. Door hem daar uit te klappen, geef je hem een lengte van 2,85 meter. Dat is dus bijna twee keer zo groot.

Fietscaravan uit Denemarken

De Wide Path Camper is uv-bestendig en heeft ramen van sterk polycarbonaat en een waterbestendige multiplexvloer. Hij is verkrijgbaar in rood of wit. De fietscaravan weegt 92 kilo. Over de platte Deense wegen zal dat met een beetje e-bike geen probleem zijn, maar een tocht over heuvelachtig terrein lijkt ons een hele uitdaging.

Wide Path fietscaravan
Wide Path fietscaravan

Samen slapen in de Wide Path Camper

De meeste fietscaravans hebben maar één slaapplaats. Zo niet de Wide Path Camper. In dit Deense pareltje kun je met twee personen slapen. Mits je elkaar een beetje lief vindt, want het bed is slechts 90 centimeter breed en 2 meter lang. Als je het bed opklapt ontstaan er twee bankjes met een tafeltje ertussenin. Dus je zit lekker droog als het onverhoopt gaat regenen. Je kunt ook heel wat spullen meenemen, want onder het bed bevindt zich een bagageruimte met een inhoud van 300 liter.

Wide Path Camper uitproberen

De Deense fietscaravan is nog niet in Nederlandse winkels te koop, dus als je er een wilt zul je hem online moeten bestellen. Dat kan via onderstaande button. De Wide Path Camper kost in het rood 4299,99 euro. Voor de witte variant betaal je 3.999,99 euro.

Wil je de Wide Path Camper eerst een keer uitproberen? Dat kan net over de grens in het Duitse Gescher. Onder de naam Bed.Berkel.Box kun je er mee langs de Berkel op pad. Hij is te huur voor minimaal twee nachten. Kijk voor meer info op deze website.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!