Eriba Feeling 515 Eriba Nova Light 515

Caravans voor meerdere generaties: Eriba Feeling 515 en Eriba Nova Light 515

Martine van Kuler

Ga je vaak met (klein)kinderen kamperen of overweeg je samen met je ouders een caravan aan te schaffen? Denk dan eens aan de Eriba Feeling of de Eriba Nova Light. Beide zijn sinds kort verkrijgbaar in een nieuwe uitvoering: de 515. De caravans hebben extra bergruimte en tot wel zeven slaapplaatsen. Dat maakt ze uitermate geschikt voor zowel stellen als gezinnen.

Caravan voor meerdere generaties

De Eriba Feeling kenden we natuurlijk al als de lichte, wendbare caravan met hefdak. Tot nu toe was de caravan er in drie indelingen met een maximum van vijf slaapplekken. Met de komst van de 515 kun je er met wel zeven personen in slapen. Hetzelfde geldt voor de uitermate lichte Eriba Nova Light, die vanaf nu verkrijgbaar is in vijf verschillende indelingen. “De Feeling 515 en Nova Light 515 zijn de perfecte aanvullingen op onze modelreeksen en bieden een zeer flexibele indeling met veel ruimte”, zegt Matthias Binder, Brand Manager van Eriba.
Beide caravans zijn hierdoor uitermate geschikt om met meerdere generaties tegelijk te gebruiken. Kampeer je met (klein)kinderen, dan heb je de bedden waarschijnlijk hard nodig. Trek je er samen op uit, dan creëer je eenvoudig extra ruimte door een stapelbed op te klappen.
Eriba Feeling 515 Eriba Nova Light 515
De Eriba Nova Ligt 515 van binnen.
Eriba Feeling 515 Eriba Nova Light 515
De Eriba Nova Ligt 515 van binnen.

Eriba Feeling 515

Kenmerkend voor de compacte Eriba Feeling is het hefdak. De caravan heeft een totale hoogte van slechts 2,24 meter, waardoor hij stabiel achter de auto ligt en een lagere luchtweerstand heeft. Iets wat met de huidige benzineprijzen sowieso een pre is. Is de Eriba Feeling dan alleen geschikt voor kleine mensen? Zeker niet, want als je het hefdak opent heb je binnen een stahoogte van 1,98 meter. Bang voor een opgesloten gevoel hoef je ook niet te zijn, want ondanks de compacte voertuigafmetingen voelt de Eriba Feeling heel ruim aan.
De Eriba Feeling was er in drie indelingen en daar komt nu dus een vierde bij, de 515. Deze heeft een royaal bed voorin van 140 x 200 cm, een stapelbed achterin van 75 x 200 cm, een zitgroep die je kunt ombouwen tot een bed en – optioneel – een slaapdak voor twee personen.

Eriba Nova Light 515

Ook de nieuwste Eriba Nova Light is een echte gezinscaravan, dus mét een stapelbed achterin. De Nova Light kwam in 2013 op de markt en is sindsdien geliefd onder kampeerders met een kleinere personenauto die een lichte en compacte caravan willen zonder aan comfort in te boeten.
Ondanks het lage gewicht kun je lekker veel bagage meenemen, want de Nova Light 515 mag je beladen tot maximaal 1500 kilo. Al die spullen moet je natuurlijk ergens opbergen. Ook dat is geen probleem, want – net als in de Feeling 515 – is er extra veel bergruimte. De bovenkastjes, kasten, lades en opbergvakken zijn handig ingedeeld en tijdens het reizen kun je extra bergruimte creëren door het onderste stapelbed op te klappen. Ook handig als je samen op vakantie bent en het extra bed niet nodig hebt. En komen de kleinkinderen logeren, dan klap je toch gewoon het bed weer uit.
Eriba Nova Light 515
Eriba Nova Light 515
Eriba Feeling 515 Eriba Nova Light 515
Eriba Feeling 515 Eriba Nova Light 515
Eriba Feeling 515 Eriba Nova Light 515
Eriba Feeling 515 Eriba Nova Light 515

Royaal uitgeruste Eriba-caravans

Niet alleen het aantal slaapplaatsen en de hoeveelheid opbergruimte kenmerken een caravan die geschikt is voor meerdere personen. Ook de keuken moet zijn uitgerust voor het bereiden van flinke maaltijden. Dat is in de Eriba Feeling 515 en de Eriba Nova Light 515 prima in orde. Zo hebben beide caravans naast een driepits kookplaat en een aparte spoelbak, een koelkast met een inhoud van maar liefst 133 liter én een geïntegreerd vriesvak. Daar kunnen heel wat ijsjes, flessen limonade en etenswaren in.
De compacte badkamer heeft handige opbergruimtes, een handdoekenrek op de badkamerdeur en een matglazen raam. Op verzoek kan ook een douche worden ingebouwd. De gezellige eethoek heeft natuurlijk voldoende zitplaatsen. En heb je meer ruimte nodig, dan kan de tafel worden neergelaten in de opbergruimte van het bed.
De Eriba Feeling 515 is verkrijgbaar vanaf 26.390 euro en Eriba Nova Light 515 vanaf 27.390 euro. Beide caravans zijn vanaf nu te bestellen.
Wil je meer informatie? Klink dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!