KABE caravan winter

Caravans van Kabe zijn klasse apart in koude wintermaanden

Martine van Kuler

Een deel van Nederland was de afgelopen week bedekt onder een laagje sneeuw. Grote kans dus dat je op dit moment helemaal niet aan kamperen denkt. En dat is zonde, want kamperen in een schitterend winterlandschap is een magische ervaring. Zeker als je in een comfortabele caravan van Kabe verblijft.

De kampeermiddelen van het Zweedse Kabe staan bekend om hun wintervastheid. Ze zijn gebouwd om extreme temperaturen te doorstaan. Zo zijn het dak, de wanden, de banden én de vloer dikker dan bij andere fabrikanten. Bovendien zijn Kabe-caravans uitgerust met een uitzonderlijk verwarmings- en ventilatiesysteem.

Unieke vloerverwarming in caravans van Kabe

Als je gaat winterkamperen is een goede verwarming natuurlijk heel belangrijk. Dat zit bij Kabe wel snor. Alle caravans van de Zweedse fabrikant zijn namelijk voorzien van een vloerverwarmingssysteem dat Kabe in samenwerking met Alde heeft ontwikkeld. Uniek is de warmwaterboiler met twee verwarmingscircuits. Hierdoor zijn de temperaturen in het woon- en slaapgedeelte afzonderlijk te regelen. Dus dineren in de warmte en daarna heerlijk dromen in een koel slaapgedeelte is geen probleem, want je kunt de temperaturen verhogen daar waar jij het nodig vindt.

De verwarming in de toiletruimte van de caravan is trouwens gekoppeld aan de retourlus van de vloerverwarming. Dat betekent dat het daar altijd aangenaam is, ongeacht de temperatuur die je kiest voor de twee aparte verwarmingszones.

KABE caravan winter
KABE caravan winter

Goed geïsoleerde caravans

Om de warmte te binnen te houden moet er sprake zijn van goede isolatie. Kabe maakt bij de bouw van de caravans gebruik van de zelf ontwikkelde iWall-constructie. Dit betekent dat de carrosserie is gebouwd volgens het sandwichprincipe: aluminium wandplaten, daartussen een 36 millimeter dikke Ecoprim-isolatie en binnen in de caravan klimaatregulerende stoffen panelen op de wanden en het plafond. Deze iWall-constructie zorgt voor een maximale stabiliteit en absolute vochtwering.

Gezond binnenklimaat

Goed ventileren is belangrijk, maar midden in een sneeuwstorm of regenbui kun je de ramen nou eenmaal niet zomaar openzetten. Het slimme VarioVent-systeem zorgt ervoor dat je toch frisse lucht krijgt. Speciale ventilatieopeningen, die je zelf kunt open- en dichtschuiven, zorgen namelijk voor een goede luchtcirculatie. Zo ontstaat een prettig binnenklimaat en wordt condens tegengegaan.

KABE caravan sneeuw
KABE caravan sneeuw

Comfortabel in winter én zomer

Na een wandeling door de sneeuw, afdaling van de skipiste of lange langlauftocht kom je dus gegarandeerd terug in een warme caravan. Als je een Kabe hebt tenminste. Maar waar laat je die natte kleding? Ook daarvoor heeft de Zweedse fabrikant een oplossing: een speciale droogkast. Hierin is je natte goed in een mum van tijd weer droog. En die koude voeten? Schop je winterlaarzen uit, en pak je pantoffels uit het verwarmde schoenenvak. Een verwennerij voor je voeten.

Dat je met een caravan van Kabe de koudste wintertemperaturen kunt trotseren moge duidelijk zijn. En denk je nu? Best leuk zo’n wintervaste caravan, maar ik wil ook in de zomer comfortabel kamperen! Ook dat kan met Kabe. Daarover lees je meer op Campingtrend als de temperatuur weer gaat stijgen. In de tussentijd kun je voor meer informatie terecht op de website van Kabe. Je komt er via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!