Weinsberg_CaraOne

Vijf betaalbare caravans voor twee personen

Martine van Kuler

Caravans zijn er in vele soorten, maten én prijsklassen. Voor gezinnen, luxepaardjes, back-to-basic-liefhebbers en natuurlijk voor stellen. Behoor jij tot die laatste categorie en ben je op zoek naar een betaalbare caravan voor twee personen? Grote kans dat je uitkomt bij een van deze vijf caravans.

Adria Aviva

De Adria Aviva is populair onder Nederlandse kampeerders en dat is niet voor niets. Liefhebbers van de Zweedse meubelketen Ikea zullen ongetwijfeld gecharmeerd zijn van het interieur, want dat lijkt zo uit het woonwarenhuis te komen. Stijlvol is de Aviva dus zeker, maar deze compacte caravan heeft verder ook alles om een verblijf op de camping zo aangenaam mogelijk te maken. De Adria Aviva is er in zes indelingen, waarvan de 360 DK van 19.290 euro de goedkoopste is.

Nieuw dit jaar is de Adria Aviva Lite, waarmee de Sloveense fabrikant teruggaat naar de basis: een functionele caravan zonder tierelantijnen. Toch is de caravan wel degelijk op de toekomst voorbereid. Hij weegt namelijk nog geen 700 kilo en is daarom uitermate geschikt voor elektrische trekvoertuigen.

Meer info over de Adria Aviva (Lite)? Klik hier.

Adria Aviva Lite
De Adria Aviva Lite.
Adria Aviva Lite
De Adria Aviva Lite.

Weinsberg CaraOne

Weinsberg, deel van de Knaus Tabbert Group, maakt caravans voor een schappelijke prijs. De CaraOne-serie is de instapserie van het merk. Deze caravan is verkrijgbaar in elf indelingen met vier tot zelfs zeven slaapplaatsen. De compactste is de Weinsberg CaraOne 390 QD, die een lengte van 5,93 meter heeft en een leeggewicht van 890 kilo. Voorin is een dwarsbed geplaatst, achterin vind je de dinette. Deze treinzit is om te bouwen tot een klein tweepersoonsbed. Natuurlijk heeft ook deze caravan een keuken en badkamer. Qua uiterlijk voldoet de CaraOne aan de moderne eisen met zijn lichte houtdecor voor de meubels in combinatie met de witte kleurvlakken. De Weinsberg CaraOne 390 QD is verkrijgbaar vanaf 17.070 euro.

Dethleffs c’joy

De eerste c’joy rolde in 2017 van de band. De instapcaravan van Dethleffs was vrijwel meteen een succes. Niet verrassend, want zelfs kleinere voertuigen kunnen de compacte caravan trekken. Met een breedte van 2,12 meter hoef je smalle weggetjes bovendien niet te schuwen met de c’joy. Een relatief betaalbare caravan voor twee personen is de Dethleffs c’joy 420 QSH. Deze heeft voorin een dwarsbed voor twee personen en in het midden een dinette. Keuken en badkamer bevinden zich in het achterste gedeelte. De Dethleffs c’joy heeft een vanafprijs van 20.290 euro.

Klik hier voor meer info en specificaties.

Dethleffs c'joy
Dethleffs c'joy.
Dethleffs c'joy
Dethleffs c'joy.

Caravelair Alba

In een rijtje met betaalbare caravans voor twee personen mag de Caravelair Alba niet ontbreken. De Franse fabrikant staat immers bekend om zijn compacte en betaalbare reispaleizen. Met zijn negen verschillende indelingen is de Alba geschikt voor zowel gezinnen als stellen en alles daar tussenin. Ga je met z’n tweeën naar de camping en zoek je een caravan die niet zozeer luxe, maar wel comfortabel is? Kijk dan eens naar de Alba 350 met zijn leeggewicht van 740 kilo. De binnenlengte is slechts 3,50 meter, maar op die beperkte ruimte vind je alles wat je nodig hebt voor een comfortabele kampeervakantie; een bed, keuken, zithoek en badkamer. En dat voor een vanafprijs van 16.490 euro.

Meer informatie Caravelair Alba.

Caravelair Alba
Caravelair Alba.
Caravelair Alba
Caravelair Alba.

Hobby Ontour

De duurste caravan in dit rijtje is de Hobby Ontour, maar met zijn vanafprijs van 24.350 euro mogen we dit nog steeds een betaalbare caravan noemen (al realiseren we ons echt wel dat dit voor velen een heel bedrag is). De instapcaravan van Hobby kenmerkt zich door de smalle en lichte opbouw van 2,20 meter. Hij is daardoor geschikt voor de wat kleinere auto’s.

De Hobby Ontour heeft geen onnodig ballast, maar is wel een caravan die eigenlijk alles biedt wat je tijdens een vakantie nodig hebt. De Duitse fabrikant heeft al zijn caravanmodellen onlangs een nieuw design gegeven. Dat geldt ook voor de Hobby Ontour. De wandkasten zijn voorzien van strakke, grijze lijnen en de antracietkleurige keuken past perfect bij de minimalistische look. De Hobby Ontour is er in drie indelingen, waarvan de 390 SF de kleinste is.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!