lmc-vivo

Drie luxe caravans met stapelbed

Martine van Kuler

Eerder tipten we al eens schappelijk geprijsde gezinscaravans. Wie meer te besteden heeft of zich graag vergaapt aan luxe, komt met dit artikel aan zijn trekken. Hierin zetten we namelijk luxe caravans met stapelbed in de schijnwerpers.

Fendt Bianco Activ 720 SKDW

Zoek je een luxe gezinscaravan, dan kan je zomaar bij de Fendt Bianco Activ uitkomen. Deze serie heeft vier indelingen met stapelbed. De grootste is de 720 SKDW. Dit reispaleis is 2,50 meter breed en heeft een opbouwlengte van maar liefst 8,09 meter. Ruimte genoeg voor een gezin met kinderen dus.

De 720 SKDW heeft zes slaapplaatsen: een Frans bed in het midden, twee stapelbedden – af te scheiden door middel van een vouwdeur – achterin en een ronde zithoek annex tweepersoonsbed in de boeg. Tel daar een ruime keuken met grote absorptiekoelkast (133 liter) en een badkamer met veel opbergruimte bij op en je begrijpt dat de Fendt Bianco Activ 720 SKDW een ideale gezinscaravan is. Hij ligt echter niet voor iedereen binnen bereik, want er hangt een prijskaartje van minimaal 50.850 euro aan.

Fendt Banco Activ
Veiligheid voor alles in de Fendt Banco Activ.
Fendt Banco Activ
Veiligheid voor alles in de Fendt Banco Activ.

LMC Vivo Last Edition

Het afscheid nadert voor gezinscaravan Vivo; 2024 is het laatste jaar dat deze serie bij LMC is te zien. Een goede reden om het reispaleis nog even onder de aandacht te brengen. Vanwege het afscheid zijn er twee Last Edition-modellen. Dat zijn de 522 K en de 532 K; die elk tot aan zes slaapplaatsen hebben. Deze luxe caravans met stapelbed zijn met 2,52 meter extra breed, wat betekent dat je lekker veel bewegingsvrijheid hebt. Verder zien we een grote ronde zitgroep en veel opbergmogelijkheden.

De achterkant is het domein van de kinderen. Dit is door middel van een vouwschuifdeur te scheiden van het woongedeelte. Als actiemodel is de Vivo uitgerust met onder meer een douchepakket en een premium matras. De 522 K is verkrijgbaar vanaf 38.000 euro, voor de iets grotere 532 K betaal je minimaal 39.000 euro.

LMC Vivo
Luxe caravan met stapelbed: LMC Vivo.
LMC Vivo
Luxe caravan met stapelbed: LMC Vivo.

Kabe Estate 600 GDL

De Estate is de instapserie van Kabe, maar zelfs deze goedkoopste caravan van de Zweedse fabrikant kunnen we luxe noemen. Met Estate 600 GDL mikt Kabe op gezinnen met kinderen. Deze caravan heeft achterin namelijk een heuse kinderslaapkamer. Hier vind je een stapelbed met twee slaapplaatsen. Ga je met drie kinderen op vakantie? Geen probleem, want je kunt ook kiezen voor een stapelbed met drie etages. De kinderslaapkamer is af te scheiden met een gordijn.

Ook in de Estate 600 GDL zien we een centraal geplaatste ronde zitgroep. Hier tegenover staat de keuken. Deze is onder meer voorzien van een koelkast met een inhoud 122 liter en een vriesvak met een inhoud van 12 liter. Daar passen heel wat ijsjes in. De Kabe Estate 600 GDL is verkrijgbaar vanaf 53.060 euro.

Kabe Estate 600 GDL
Ook in de Kabe Estate 600 GDL is de kinderslaapkamer af te scheiden van het woongedeelte.
Kabe Estate 600 GDL
Ook in de Kabe Estate 600 GDL is de kinderslaapkamer af te scheiden van het woongedeelte.

Nog meer caravans met stapelbed

Ben je op zoek naar een gezinscaravan, maar zijn deze exemplaren je te duur? Lees dan ons artikel over lichte – en gunstiger geprijsde – caravans met stapelbed eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!